K1 i Boks

Popularni trener govorio o meču za apsolutnog teškaškog prvaka: ‘Postoji jedna zabluda oko Usyka‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Ben Davison poprilično je podijeljenog razmišljanja po pitanju borbe za ujedinjenje svih ‘heavyweight‘ titula

Boksačka publika diljem svijeta 18. bi svibnja konačno trebala doći na svoje i gledati obračun dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Brojne stručne analize i prognoze na račun te borbe javno su plasirane proteklih mjeseci, i prije no što je utvrđen prvi termin održavanja, kao i nakon toga, a isti trend se nastavlja i sada kada je postavljen novi datum borbe. Među posljednjima je svoje viđenje iznio ugledni boksački trener Ben Davison.

Bivši trener "Gypsy Kinga", koji je krenuo raditi s Anthonyjem Joshuom uoči njegovog posljednjeg meča protiv Otta Wallina, poprilično je podijeljenog mišljenja po pitanju meča za apsolutnog teškaškog prvaka.

"To je velika, nevjerojatna borba. Što se tiče njihovih karaktera, to je ludo, jer su toliko različiti, a opet toliko slični. Zaintrigiran sam i jedva čekam vidjeti kako će koji od njih pristupiti borbi i što će nam pokazati u ringu", rekao je Davison u razgovoru za Full Circle (Bet 365) pa nastavio: "Mnogi ljudi kažu da će Tysonova veličina biti ključ pobjede, ali sve je u tome hoće li on uspjeti nametnuti svoju veličinu. Mislim da je zabluda s Usykom da se radi o borcu koji trči po ringu, on je zapravo vrlo agresivan".

Davison je istaknuo i kako će, po njegovom mišljenju, posebno interesantno vidjeti kako će izgledati situacije u klinču između Britanca i Ukrajinca.

"Klinč će biti zanimljiva situacija jer je Usyk tamo tehnički vrlo dobar, no postoji tolika razlika u veličini da jednostavno ne možete znati kako će to izgledati. Tyson je jako dobar u klinču, a tamo gdje Usyk možda tehnički prednjači, Fury ima veličinu. Bit će zanimljivo vidjeti i koliko će toga sudac dopuštati. Za boksača koji je toliko svestran kao Fury, jednostavno ne možete biti sigurni kako će pristupiti borbi", zaključio je Davison.

Linker
27. travanj 2024 23:37