K1 i Boks

Posljednji apsolutni teškaški prvak o meču Fury-Usyk: ‘Veselim se poželjeti dobrodošlicu u klub, idu ispisati povijest‘

Usyk i Fury

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Tko god pobijedi u ovoj borbi, trebao bi ići na boljeg iz meča Joshua-Ngannou

Prva borba za okrunjenje apsolutnog teškaškog prvaka u 24 godine je pred vratima, a posljednji čovjek koji je imao tu čast bacio je oko na borbu prije nego što je dao prognozu.

Lennox Lewis bio je posljednji koji je podigao sva četiri pojasa u kraljevskoj kategoriji. Od tada je politika predugo držala po strani najbolje teškaše. Ali konačno, 17. veljače, dvojica najboljih u sadašnjoj eri sučelit će se u Saudijskoj Arabiji.

Tyson Fury i Oleksandr Usyk stavit će sve na kocku i pokušati postati nedodirljivi. Bivši neprikosnoveni prvak u kruzer kategoriji Usyk krenut će u borbu s dobrim zamahom. Osvojio je svoja tri naslova svjetskog prvaka protiv Anthonyja Joshue još 2021., a zatim ih je obranio godinu dana kasnije.

U kolovozu 2023. nokautirao je Britanca Daniela Duboisa da bi otvorio put za ovu dugo očekivanu bitku. Poznato je da je Fury izgledao dosta loše kada je u listopadu upisao pobjedu u 10 rundi nad Francisom Ngannouom.

U nedavnoj poruci objavljenoj na društvenim mrežama, član Kuće slavnih Lewis je nagovijestio da misli da će Fury biti pobjednik kada se sve zbroji 17. veljače.

“Da se zna, veselim se što ću Furyju ili Usyku poželjeti dobrodošlicu u klub neospornih. Drago mi je što su odlučili ispisati povijest. Trebala bi biti sjajna borba. Prednost Furyju”.

Tko god pobijedi u ovoj povijesnoj borbi, trebao bi ići na boljeg iz meča Joshua-Ngannou, što znači da je spektakl zajamčen. Nemojte trepnuti!

Linker
02. svibanj 2024 20:03