K1 i Boks

Potvrđen boksački spektakl Manny Pacquiao vs. Keith Thurman

Jedan od trenutno najintrigantnijih boksačkih mečeva službeno je dogovoren. Legendarni Manny Pacquiao ući će u ring s ponajboljim velterašem svijeta u ovom trenutku, Keithom Thurmanom. To će se dogoditi 20. srpnja.

Radi se o meču nositelja WBA regular pojasa protiv nositelja WBA super pojasa. Pobjednik bi nakon ovog duela trebao postati jedini prvak ove boksačke organizacije sa sjedištem u Panami. Meč je dogovoren kao dio “Premier Championship Boxing” programa na FOX televiziji. Mjesto održavanja još uvijek nije poznato, no timovi oba borca su potvrdili kako je to jedino što je preostalo za odrediti.

40-godišnji Pacquiao (61-7-2, 39 KO) dolazi iza dvije velike pobjede u kojima je podsjetio na svoje najbolje dane. Posebno se to odnosi na posljednji meč u kojem je nadmašio Adriana Bronera. Filipinac je već odavno osigurao naziv jednog od najboljih boksača svih vremena, no vjeruje kako u njemu još uvijek ima municije za neki veliki rezultat. Zbog toga je zatražio meč protiv Thurmana, a pobjedom bi mu se otvorila pozicija za organizaciju još jednog “blockbustera”.

Keith Thurman (29-0, 22 KO) se ove godine vratio nakon gotovo dvogodišnje pauze uzrokovane ozljedama. Odradio je vrlo ozbiljan meč protiv Josesita Lopeza, u sedmoj rundi istog se našao u velikim problemima, no ipak se uspio vratiti te na kraju odnijeti pobjedu čistom sudačkom odlukom. Taj meč bio mu je bitan kao zagrijavanje za ono što će tek uslijediti, budući da je bio svjestan kako nema smisla izbjegavati velike mečeve. Unatoč tome što velter kategorija trenutno ima prvake koji u ringu izgledaju impresivnije, teško da bi meč protiv bilo kojeg od njih na papiru bio veći od ovog koji je ugovorio.

Nakon što WBA dođe do samo jednog prvaka, možda bi se napokon mogla početi čistiti kategorija koja dugo nije imala jaču konkurenciju. Trenutno se u četiri elitne promocije nalazi pet prvaka, a s ovim mečem bit će jedan manje. Kako se radi na među između WBC prvaka Shawna Portera i IBF prvaka Errola Spence Jr., koji bi bio za ujedinjenje tih pojaseva, popis prvaka mogao bi se smanjiti za još jednog. Tada preostaje WBO prvak Terrence Crawford koji je nedavno savladao Amira Khana i sad tek čeka svoju iduću priliku. On je već odavno najavio kako želi postati prvi boksač koji je počistio dvije kategorije, odnosno postao apsolutni prvak istih. To je već uspio u poluvelteru, nakon čega se odrekao tih pojaseve i prešao u višu kategoriju.

Linker
19. travanj 2024 21:51