K1 i Boks

Potvrđeno: Dillian Whyte tuži WBC zbog borbe za naslov svjetskog prvaka!

Dillian Whyte
 screenshot/Youtube
Dugo su se poigravali s njegovim strpljenjem i sad je konačno rekao - DOSTA JE!

Dillianu Whyteu je izgleda dosta svih kombinacija koje konstantno odgađaju njegov napad na titulu pa je tako odlučio podići tužbu protiv WBC-a.

32-godišnji teškaš iz Brixtona privremeni je WBC-ov prvak i obvezni izazivač što bi značilo da je idući na redu za borbu s uspješnijim iz susreta Tysona Furyja i Deontaya Wildera. No, razne kombinacije u 'kraljevskoj' kategoriji dovele su nas do toga da Furyjev tim već pregovara s onim WBO, WBA, IBO i IBF prvaka Anthonyja Joshue. Ti pregovori već su urodili plodom pa je tako dogovoreno da će se dva prvaka, pod uvjetom da svladaju svoje iduće suparnike (Fury Wildera, a Joshua Puleva), dva puta naći u ringu s time da bi se njihov prvi meč trebao održati na ljeto 2021. godine.

Iako ništa nije službeno potpisano i promjene planova su itekako moguće, Whyte, koji strpljivo čeka svoju priliku za napad na pojas, očito je nanjušio u kojem se smjeru razvijaju stvari. Dillian je tako odlučio pravnim putem osigurati svoju borbu za naslov svjetskoga prvaka, a prema nekim ranijim najavama ona bi mu trebala biti zajamčena do veljače iduće godine.

A da je Whyte pokrenuto pravni postupak, potvrdio je i sam WBC.

"Postoji postupak oko datuma za obveznog izazivača, ali mi je WBC-ova pravna služba savjetovala da ne raspravljam o tome", ukratko je za Sky Sports komentirao predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman.

Furyjev promotor Bob Arum otkrio je da namjerava porazgovarati s WBC-om kako bi odgodili ili u potpunosti eliminirali borbu s Whyteom, a čak je predložio da se njegovom borcu dodijeli status prvaka 'franšize' koji bi ga oslobodio obveznog izazivača.

Spomenimo i usput kako bi prije potencijalnog napada na titulu, Whyte ovoga ljeta trebao imati meč s Alexanderom Povetkinom.

Linker
15. travanj 2024 02:46