K1 i Boks

Povetkin protiv bivšeg američkog olimpijca na uvodnom programu Ruiza i Joshue

Alexander Povetkin
 screenshot/Youtube
Veliki boksački program koji će se predvođen revanšom Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue održati 7. prosinca u Riyadu dobio je još jedan teškaški dodatak. Alexander Povetkin dogovorio je svoje mjesto na toj priredbi, a tamo će se boriti protiv američkog olimpijca iz 2012. godine, Michaela Huntera.

40-godišnji Povetkin (35-2, 24 KO) zlatni je olimpijac iz Atene 2004. godine te bivši WBA regular svjetski prvak teške kategorije. U karijeri je pobjeđivao mnoga velika imena, a zaustavili su ga tek dvojica. Vladimir Kličko je to napravio 2013., a Anthony Joshua 2018. godine. Ipak, šesto mjesto na Boxrec ljestvici govori u prilog tome koliko je i dalje cijenjen te koliko ga se dobrim smatra. Ove godine nastupio je jednom i to posljednjeg dana kolovoza, kad je puno lakše od očekivanog savladao Hughieja Furyja. Takvim pobjedama konstantno ostaje u vrhu gdje ima priliku možda još jednom uskočiti u neki veliki meč za svjetsku titulu.

Naravno, na Povetkinovu poziciju mnogi žele doći, a to je najlakše postići pobjedom protiv njega. Jedan od takvih je i Michael Hunter (18-1, 12 KO) koji će to pokušati napraviti u Riyadu. Bivši američki olimpijac iz Londona za sada ima tek jedan poraz, koji mu je sredinom 2017. godine nanio Oleksandr Usyk. Mnogi ga pamte s priredbe u Oxon Hillu gdje je svoj američki debi upisao Filip Hrgović. Tamo je ekspresnim nokautom savladao Fabija Maldonada, a nakon toga je ove godine odradio još jedan meč u kojem je prvi poraz u karijeri nanio Sergeju Kuzminu. Boxrec ga smješta na 23. mjesto teškaške ljestvice, a spominjao se i kao jedan od mogućih protivnika za Filipa Hrgovića.

Hrgović također nastupa na istom programa, koji se ovako pretvara u kompletnu teškašku poslasticu. Posljednje informacije govore kako bi njegov protivnik trebao biti Eric Molina, no službena potvrda još uvijek nije stigla.

Linker
11. svibanj 2024 05:19