K1 i Boks

Poznati su prvi koeficijenti za meč Usyka i Furyja: Pogledajte tko bi bio veliki favorit u tom obračunu

Tyson Fury

 Andrew Dowling/Alamy/Alamy/Profimedia
Meč dvojice neporaženih teškaša bio bi možda i najbolje što boks trenutno može ponuditi

Nakon što je Oleksandr Usyk pobijedio Anthonyja Joshuu i u revanšu te upisao svoju 20. profesionalnu pobjedu u jednako toliko nastupa, Ukrajinčeve ambicije vrlo su jasne - Tyson Fury i nitko drugi.

Nema Ukrajinac ništa osobno protiv ‘‘Gypsy Kinga‘‘, ali Tyson Fury u svom vlasništvu ima WBC-ovu titulu svjetskog prvaka, jedinu koja Usyku fali da postane neprikosnovenim svjetskim prvakom u teškoj kategoriji. Osvajanjem tog pojasa, Usyk bi ujedinio sve titule u teškoj kategoriji, a to je već napravio u ‘‘cruiserweightu‘‘. Time bi se zacementirao među istinske boksačke velikane.

Tyson Fury prije 11 dana, točnije na svoj rođendan, navodno se povukao iz sporta, ali ponovno ga nitko nije naročito ozbiljno shvatio. Kako ga i shvatiti ozbiljno kad je to već nekoliko puta napravio da bi potom izjavio kako ipak postoje borbe, novci i uvjeti zbog kojih bi se vratio. Ništa drukčije nije niti ovaj put, a svi vjeruju da će se Tyson Fury vratiti. Frank Warren kao jedan od Furyjevih promotora dao je naznake da bi se taj meč mogao dogoditi.

‘‘Meč njega (Furyja) i Usyka bila bi jako dobra borba. To je borba za koju vjerujem da će se dogoditi jer oba tima pokazuju interes. Obojica su neporažena i cijeli boksački svijet bi se zainteresirao za ovaj meč.‘‘, rekao je Warren za BBC.

Neke od kladionica već su pustile svoju ponudu i koeficijente za ovaj potencijalni obračun dvojice najboljih teškaša svijeta, a Tyson Fury veliki je favorit. Koeficijent na njegovu pobjedu u nekim stranim kladionicama iznosi od 1.35 do 1.40, a koeficijent na Usykovu pobjedu kreće se od 2.80 do 3.10. Dakle Ukrajinac bi u meč ušao kao osjetni autsajder, no to se i očekivalo.

Fury je fizički osjetno veći, krupniji i teži od Usyka, a vrlo vjerojatno bi se pojavio minimalno 20 kilograma teži od Usyka koji je jedan od sitnijih teškaša. Kad su vještine u pitanju, tu su obojica na vrhunskoj razini, no upravo bi fizikalije mogle napraviti prevagu. Čini se da i bookmakeri tako razmišljaju, ali Usyka se nikad ne može otpisati, niti ga je pametno podcijeniti.

Linker
26. travanj 2024 11:00