K1 i Boks

Price otkrio veliki problem oko borbe Fury-Usyk: ‘Nakon ovog poteza, izgubila se draž‘

Tyson Fury

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Sve oko toga je bilo jedno veliko razočaranje‘

David Price smatra da postoji jedan problem oko nadolazeće borbe između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja koji joj je oduzeo sjaj.

Svijet čeka da vidi hoće li se ova konačno odviti na novi datum 18. svibnja. Trebalo se dogoditi ovog vikenda, 17. veljače, ali Fury je zadobio posjekotinu.

Ta ozljeda zahtijevala 11 šavova i značio je da se prvotni datum mora pomaknuti. Od tada je bilo mnogo žestokih razmjena između dva tima s optužbama da je Fury bio loš u kampu i da mu je potrebno više vremena da se pripremi. To je dovelo do toga da se Furyev brat Shane morao pozabaviti pitanjem postoji li doista "krtica u kampu".

Price je i sam bio boksač na "rubnoj razini" tijekom svoje karijere, pa je stoga dobro iskusan u tim stvarima. Govorio je za IFL TV o ovoj situaciji te istaknuo što je točno, po njemu, "ubilo draž".

"Događalo mi se i prije da sam se ozlijedio na treningu i morao sam odgoditi borbe. To je razočaravajuće. Mislim da je jedna od najgorih stvari koja se dogodila oko ovog meča bila borba protiv Francisa Ngannoua. Nakon ovog poteza, izgubila se draž borbe jer jednostavno osjećam da je bilo toliko razočaravajuće iz Furyjeve perspektive. Ponekad odgoda može djelovati jer može pojačati iščekivanje i potaknuti ljude da više pričaju i moglo bi bolje funkcionirati u slučaju da je odgođeno umjesto da se dogodi odmah nakon blijede izvedbe prvaka u teškoj kategoriji protiv nekog tko zapravo uopće nije boksač".

Fury će se nadati da će mu dodatno vrijeme u kampu doista omogućiti da se vrati u prikladnu formu, jer ako ponovi lošu izvedbu protiv Usyka, ne piše mu se dobro. Ipak, vidjelo se da je u dobroj formi, tako da možemo očekivati sve najbolje s obje strane. Ako do meča uopće dođe...

Linker
09. travanj 2024 04:14