K1 i Boks

Pronašli mu zamjenu: Zhilei Zhang bori se protiv nesuđenog Hrgovićevog protivnika!

 Zhilei Zhang 

 Rich Graessle/Zuma Press/Profimedia
Nije dopustio da mukotrpne pripreme padnu u vodu

Ubrzo nakon što mu je Filip Hrgović otkazao borbu uspjeli su mu pronaći zamjenskog protivnika. Kinez Zhang Zhilei nije htio dopustiti da mu iscrpne pripreme koje je odradio za meč protiv Filipa Hrgovića padnu u vodu te je pristao na novog, premda dosta lakšeg protivnika. Tu je također i još jedan razlog zašto bi netko htio pod svaku cijenu nastupiti na ovakvoj priredbi, a to je činjenica da će ovo biti jedna od najgledanijih priredba ode godine pošto će boksati meksička zvijezda Canelo Alvarez.

Riječ je o Amerikancu Scottu Alexanderu koji trenutno ima 16 pobjeda, 4 poraza i dva remija. Alexander se trebao boriti protiv Hrgovića 4. prosinca (12. mjesec) prošle godine, ali do tog meča nikada nije došlo. Amerikanac nije protivnik za odbaciti, ali na višoj razini se još niti jednom nije borio. Teško je pronaći adekvatnog protivnika u manje od tjedan dana prije borbe, tako da je Zhang još dobro i prošao s obzirom na to kakve nekvalitetne boksače su mu mogli ponuditi. Ova borba mu neće biti eliminacijska za napad na IBF pojas koji trenutno drži Oleksandr Usyk, već samo usputni meč kojim bi ostao aktivan.

Kroz slično je prolazio i sam Filip Hrgović kada mu je Michael Hunter u posljednji trenutak otkazao borbu. Nije htio dopustiti da mjeseci priprema propadnu pa je iz tog razloga pristao na bilo kakav meč, a zamjenski protivnik mu je tada bio neporaženi srpski boksač koji nastupa pod njemačkom zastavom Emir Ahmatović.

Podsjetimo se, Filipu je prije 2 tjedna umro otac što je utjecalo na cijele njegove pripreme i kamp što je na kraju rezultiralo time da je odgodio borbu karijere.

Linker
13. travanj 2024 20:32