K1 i Boks

Propadne li ideja o velikom meču, Hearn za Joshuu već ima spremna tri potencijalna protivnika!

 dpa Picture-Alliance/AFP
Eddie Hearn već ima spreman plan B u slučaju da propadne velika ideja o okršaju Anthonyja Joshue i Tysona Furyja ili Deontaya Wildera.

Hearn, promotor IBF, IBO, WBA i WBO prvaka Joshue, otkrio je nekoliko opcija od kojih bi jedna mogla ugledati svjetlo dana još ove godine. Naravno, pod uvjetom da propadne dugoiščekivani meč za ujedinjenje svih prestižnih teškaških titula.

Eddie je u razgovoru s IFL TV-om izdvojio tri imena koja bi se u tom slučaju mogla u ringu naći s njegovim prvakom. Radi se o Dillianu Whyteu ili pobjedniku iz meča Oleksandra Usyka i Dereka Chisore.

"Usyk mora pobijediti Chisoru. Ali, ako se nećemo boriti s Wilderom ili Furyjem, onda će se on (Joshua, op.a.) boriti s Usykom ili Chisorom. Ili možda Dillianom Whyteom", priča Hearn.

Treba naglasiti da je prije bilo kakvih konkretnih poteza važno pričekati rasplet nekoliko mečeva. Prije svega idućeg Joshuinog u kojem će ga dočekati Kubrat Pulev (20. lipnja) te trećeg susreta Furyja i Wildera (18. srpnja).

Uspije li 'Kralj Cigana' trilogiju okončati pobjedom, Hearn vjeruje da bi meč Furyja i Joshue mogli gledati krajem tekuće godine, a onda bi pobjednik išao na Whytea.

"Dillian je obvezni WBC-ov izazivač i čeka svoju priliku koja bi trebala stići u veljači 2021. godine. Ako se Fury bude borio s Joshuom u prosincu, onda bi pobjednik morao pristati na meč s Whyteom. WBC će to narediti, naravno, ako Whyte u međuvremenu pobijedi Alexandera Povetkina", objašnjava slavni promotor.

Linker
22. travanj 2024 08:56