K1 i Boks

‘Puno toga se mora dogoditi da bi se Hrgović i Joshua tad borili. Hoće li pojas uopće biti slobodan?‘

Filip Hrgović

 SRDJAN VRANCIC Cropix
Poznati promotor ne smatra da se borba lakoćom može održati u ožujku

Eddie Hearn, promotor Anthonyja Joshue, smatra da se puno toga mora dogoditi da bi se finalizirala borba s Filipom Hrgovićem - barem kada je u pitanju prvotno planirani datum (9. ožujka). Plan je takav da se Britanac tada vrati u ring, a podsjetimo, prvo se trebao suočiti s bivšim WBC prvakom Deontayem Wilderom, ali "Brončani bombarder" je 23. prosinca doživio poraz od Josepha Parkera odlukom sudaca.

Prošle godine Joshua je nastupio čak tri puta – što se nije dogodilo od 2016. godine, a Hearn bi želio vidjeti da se to ponovi i u ovih 366 dana.

"Mislim da će se boriti u ožujku. Onda pretpostavljam da se bori u kolovozu ili rujnu, dakle bilo tri puta u kalendarskoj godini ili tri puta od ožujka do ožujka, tako nešto," rekao je Hearn za IFL TV.

Obračun s Hrgovićem, koji je trenutno obvezni izazivač IBF-a, nešto je o čemu se najglasnije priča. Aktualni IBF svjetski prvak, Oleksandr Usyk, sučeljava se s Tysonom Furyjem 17. veljače u borbi za ujedinjenje teškaških pojaseva. Postoji ugovorena dvosmjerna klauzula o revanšu - koja stvara scenarij u kojem je vjerojatna druga borba.

Očekuje se da će IBF naslov postati upražnjen nakon prvog susreta Usyk-Fury što bi moglo pripremiti pozornicu za okršaj Joshue protiv Hrgovića za upražnjeni IBF pojas. Međutim, nema jamstva da će sve biti usklađeno na vrijeme za borbu u trećem mjesecu.

"Puno toga se mora dogoditi do ožujka da bi se oni tad borili. Očito, Fury i Usyk će se boriti sredinom veljače. Hoće li pojas uopće biti slobodan? Ide li Joshua iznad Wallina na IBF ljestvici? Puno toga se mora poklopiti. Ako je to u igri za ožujak, to je definitivno mogućnost. Možda je to borba koja bi, kada se sve odigra, mogla biti održana na ljeto", rekao je Hearn.

Linker
27. travanj 2024 09:21