K1 i Boks

Putnik kojeg je Tyson izudarao u avionu sada traži visoku odštetu: ‘I dan - danas pati od posljedica napada‘

Mike Tyson i Melvin Townsend

 Profimedia, Screenshot/YouTube (TMZ)
Melvin Townsend uputio je preko svog odvjetnika odštetni zahtjev u visini od 450.000 dolara

Sjećate li se Melwina Townsenda - čovjeka koji je krajem travnja prošle godine u avionu provocirao Mikea Tysona - pa potom završio s razbijenom glavom? Sada od bivšeg apsolutnog prvaka teške kategorije traži odštetu - i to u visini od 450.000 dolara.

Nakon incidenta prilikom ukrcavanja u avion (koji je iz zračne luke u San Franciscu letio prema Floridi) protiv "Iron Mikea" nije podignuta optužnica, no 20 mjeseci kasnije, Townsend je podnio odštetni zahtjev. Townsendov odvjetnik, Jake Jondle, za TMZ Sports je izjavio kako je njegov klijent zadobio brojne ozljede nakon Tysonovog napada, kao što su potres mozga, cervikalna radikulopatija i oštećenje vida.

"Ne samo da su jasni dokazi da je Tyson počinio namjerno kazneno djelo napada i povrede, nego je također djelovao nemarno i nesmotreno. Osim toga, na nacionalnoj je televiziji priznao da je napao Townsenda i nikada nije naveo pravno opravdanje za svoje postupke, kao što je, primjerice, samoobrana. Priznao je da nije trebao napasti Townsenda, to što ga je on, kao fan, iritirao, nije pravno utemeljeno i ne pobija tvrdnje moga klijenta", izjavio je Jake Jondle, Townsendov odvjetnik.

Predmetni odštetni zahtjev još uvijek nema svojstvo privatne tužbe, riječ je zapravo o nagodbi kojom Townsend traži gotovo pola milijuna dolara od Tysona kako ne bi nastavio pravno postupati prema njemu. Townsendov odvjetnik već je najavio kako "nastavlja pripremati tužbu" ako se zahtjev njegovog klijenta ne ispuni, a prema izvješću New York Posta, Jondle je i poslao pismo Tysonovom odvjetniku, Alexu Spiru. U tom dokumentu Jondle navodi kako je Tyson mogao "upotrijebiti druge metode" da smiri situaciju na letu JetBluea, no da je umjesto toga "odabrao fizičko nasilje" i "pakosno napao" Townsenda. Jondle tvrdi kako njegov klijent "i dan - danas pati od posljedica napada". U vrijeme napada Townsend je bio bez zdravstvenog osiguranja i, prema navodima odvjetnika, morao platiti značajne troškove te bi iznos od 450.000 dolara trebao biti dovoljan da pokrije njegove račune prošlog, ali i budućeg, liječenja.

Iz Tysonovog tabora, međutim, stigao je jasan odgovor da Townsend neće dobiti novac kojeg potražuje.

"Primio sam pismo koje se odnosi na maltretiranje Mikea od strane nekog huškača prije godinu i pol dana" rekao je Tysonov odvjetnik Spiro pa zaključio: "Neće biti isplate".

Podsjetimo, toga 22. travnja Townsand je, vidno alkoholiziran, u avionu kontinuirano provocirao Tysona govoreći mu brojne besmislice, što se vidi i na videozapisima koji od tada kolaju društvenim mrežama, da bi legendarni boksač u jednom trenutku izgubio kontrolu, okrenuo se prema njemu i zadao mu niz udaraca šakom u glavu, te ga raskrvario. Townsendov odvjetnik u ranije spomenutom pismu tvrdi kako je njegov klijent zapravo bio "uzbuđen što vidi Tysona", te je s njim počeo razgovarati o "industriji marihuane i psihodeličnim gljivama", što je iznerviralo Tysona.

Prema svemu sudeći, Tyson i njegov odvjetnički tim nisu spremni na nagodbu u visini od 450.000 dolara, te je poprilično izvjesno da će se cijela situacija rješavati putem privatne parnice, a kakav će biti njezin konačan epilog, saznat ćemo u vremenu koje je ispred nas.

Linker
30. travanj 2024 12:28