K1 i Boks

‘Rekao sam Dillianu da je to pogrešno. Babić je došao Fisheru kao zec na pladnju, a ovaj ga je zdrobio‘

Dean Whyte

 Screenshot/YouTube (Through The Ropes)
Dean Whyte nije zadovoljan ‘matchupom‘ iz kojeg je hrvatski boksač izašao s teškim porazom

Prošlo je nešto više od mjesec dana otkako je Alen Babić upisao svoj drugi poraz u profesionalnoj karijeri, nakon što ga je Johnny Fisher, u ringu londonske Copper Box Arene, pobijedio tehničkim nokautom nakon samo 36 sekundi. Dojmovi su sada u potpunosti slegli, Fisher je dokazao zašto ga se smatra velikom nadom britanskog boksa, dok se za našeg "Savagea" ispostavilo da mu možda, s obzirom na tjelesne gabarite, i nije najmudrije boksati u teškoj kategoriji. Osvrt na cijelu situaciju nedavno je dao i Dean Whyte, dugogodišnji prijatelj i suradnik Dilliana Whytea.

"Rekao sam Dalianu da je to pogrešno. Babić je mali teškaš, nije mi se svidjelo što će se boriti s Fisherom, ali to je biznis, to je novac. Bila je to velika prilika da zaradi puno novca. Imao je puno opcija, ali odlučio se za velikog Johnnyja Fishera i završio razbijen", rekao je čelni čovjek Blvckbox Global Managementa (koji je svojedobno promijenio ime iz Lemar Scott u Dean Whyte) za Through The Ropes pa nastavio:

"To će uvijek biti tako, Fisher je prevelik i presnažan, on je kao sjekira koja siječe sve pred sobom. Babić mu je došao kao zec na pladnju i završio zdrobljen. Volim Babića, ali mislim da bi se trebao boriti u ‘bridgerweightu‘ ili ‘cruiserweightu‘ budući da je premali za tešku kategoriju. Bio je dobro plaćen za ovo, sada mora pogledati koje su mu opcije, boks u teškoj kategoriji ne funkcionira za njega, osobito s većim i snažnijim momcima. On ima svoj stil, ali ne znam gdje će ga odvesti. Ima dva poraza u posljednje tri borbe i čini mi se da sada već svi znaju što mogu očekivati od njega, pogotovo boksači koji su iznad prosjeka".

Linker
22. kolovoz 2024 21:28