K1 i Boks

Revanš u 'Bare Knuckle FC-u': Mark Hunt i Wanderlei Silva u meču golim šakama!

Wanderlei Silva i Mark Hunt
 Ilustracija
Legendarni Wanderlei Silva je izguio od jednako legendarnog Marka Hunta podijeljenom odlukom sudaca davne 2004. godine na "Pride Shockwave" priredbi u Saitama Super Areni. Brazilac će nakon 15 godina dobiti priliku za osvetu!

Da, dobro ste pročitali...slijedi nam meč između dvije apsolutne MMA legende, Marka Hunta i Wanderleija Silve. Obojica su doduše u mirovini, no očito je ponuda Bare Knuckle organizacije bila toliko primamljiva da su se odlučili za povratak u aktivni sport.

Osnivač BKFC-a David Feldman je na društvenim mrežama objavio da su obojica već potpisali ugovore s njegovom promocijom i da će se međusobno boriti na 9. priredbi, koja još uvijek nema točan datum, niti mjesto održavanja.

Silvu u akciji nismo vidjeli od 29. rujna prošle godine kada je na Bellatoru 206 poražen prekidom od svog dobrog znanca iz Pridea i UFC-a Quintona "Rampage" Jacksona. Iako nikada nije to službeno najavio, vjerovalo se da je Brazilac nakon očajnog nastupa napokon odlučio otići u konačnu mirovinu. Trenutačno u profesionalnoj karijeri ima 35 pobjeda i 14 poraza. Posljednji meč za UFC je odradio 2013. godine kada je svladao Briana Stanna nokautom u drugoj rundi. Kraj UFC karijere mu je bio prava agonija s obzirom na doping skandal i doživotnu suspenziju koju je pritom zaradio.

Hunt je na kraju UFC karijeru (prošle godine) završio s ukupno negativnim profi "scoreom" od 13 pobjeda i 14 poraza. U zadnja tri nastupa je poražen prekidima od Blaydesa, Oleinika i Wilnisa. Vjerovalo se da će se okušati i u profesionalnom boksu kako je i sam najavljivao, no očito se odlučio na puno brutalniju "bare knuckle" varijantu. Dvoboj protiv Silve će se održati u teškoj kategoriji.

8. priredbu "Bare Knuckle FC" promocije, koja se održava u listopadu na Floridi, predvode također dva bivša UFC borca. U "main eventu" ćemo pratiti obračun teškaša Gabriela Gonzage i "Big Foot" Silve.

Linker
19. travanj 2024 01:26