K1 i Boks

Ruiz objasnio iznenađenje s kilažom, tvrdi da je imao krivu informaciju: 'Uopće nisam trebao biti teži nego prošli put...'

 Screenshot (YouTube)
Andy Ruiz Jr. stao je u petak na vagu, a ona je na iznenađenje mnogih pokazala 128.6 kilograma, odnosno sedam više od onoga što je imao na vaganju za prvi susret s Anthonyjem Joshuom.

Iako je prije nekih mjesec i pol dana sam tvrdio da će biti lakši za 4-5 kilograma nego u prvom meču, a zatim se pojavila i priča po kojoj ne bi trebalo biti nikakve promjene, aktualni svjetski prvak imao je čak sedam kilograma više nego kada je stao na vagu 31. svibnja.

Koje je Ruizovo objašnjenje? On, naime, tvrdi da je za sve kriv raspored vaganja... Ruizu je navodno rečeno da će program startati ranije nego što je to bio slučaj, a kako se sve odužilo tako se i on već pošteno napunio hranom i tekućinom...

"Prije vaganja sam se najeo i popio puno vode. Pored toga, izvagao sam se u odjeći i sa sombrerom. Da sam kojim slučajem stao na vagu onda kada su mi rekli da hoću, bio bih na isto kilograma kao i uoči borbe koja se održala 1. lipnja. Unatoč svemu, jak sam i spreman. Čak sam i htio biti malo teži ovaj put, samo kako bih dobio na snazi, bolje se osjećao i imao malo više dinamita u sebi", objasnio je Ruiz u razgovoru za Boxing Scene.

Američko-meksički teškaš samo je tamo 2009. godine, u svom drugom profesionalnom meču, imao više kilograma na vaganju (132.7).

"Imao bih oko 121 kilograma da se vaganje dogodilo kad sam mislio da će se dogoditi. Bez sve te hrane koju sam pojeo... Čak mislim da bih možda bio nešto lakši (od 121 kilograma, op.a.). No u konačnici nije važno koliko sam bio težak na vaganju jer znamo taktiku i kilažu s kojom ću ući u ring. I dalje sam brz i snažan", dodao je Ruiz.

Joshua je jučer imao 107.5 kilograma, što je gotov za pet manje nego one večeri kada je u Madison Square Gardenu ostao bez svojih pojaseva.

"To može biti i dobro i loše za njega. No i to je jedan od razloga zašto sam htio imati malo više kilograma. Htio sam se osjećati jače. Htio sam biti onaj koji će ga tjerati na kretanje, jer ja ću biti taj koji će ga naganjati, a imat ću i tu dodatnu snagu u sebi. Evo i Eddie Hearn je bio iznenađen, ali dobro je da oni sada razmišljaju o mojoj kilaži. Svi su prije petka govorili da izgledam mršavije i jače, a sada želim da što više razmišljaju o tome. Plan imam i znam dobro što trebam napraviti. Brzinu imam, imam i snagu te je na meni sada da se držim taktike", zaključio je Andy.

Linker
20. travanj 2024 04:24