K1 i Boks

Ryan Garcia napokon ugovorio meč, čeka ga bivši zlatni olimpijac

Garcia vs. Campbell
Ryan Garcia napravit će idućim mečem veliki korak prema svjetskom vrhu lake kategorije

Golden Boy Boxing i Matchroom uspjeli su doći do dogovora oko meča Ryana Garcije i Luka Campbella te će se dvije velike uzdanice navedenih promotorskih kuća susresti 5. prosinca, uz privremeni pojas WBC prvaka svijeta lake kategorije kao ulog. To bi automatski značilo i poziciju propisanog izazivača za po mnogima najcjenjeniji pojas. Istog će Devin Haney braniti 7. studenog.

Idući meč za 22-godišnjeg Garciju (20-0, 17 KO) se dulje vremena tražio, zapravo još otkako je "The Flash" u veljači došao do jubilarne 20. pobjede i WBC silver pojasa. Eddie Hearn je već ranije ponudio Campbella te se o tom meču razglabalo, no potvrda nije došla sve do danas. Garcia je na svom Instagramu objavio kako tim nastupom kreće nova era boksa u kojoj će vladati upravo on.

Ako uspije savladati ovog ozbiljnog protivnika, svakako će potvrditi kako je i više nego relevantan boksač te da je već sad spreman za one najteže ispite. Naime, 33-godišnji Cambell (20-3, 16 KO) zlatni je olimpijac iz Londona, a već je dokazao da ima što pružiti na najvišoj razini. U kolovozu prošle godine odradio je 12 rundi s Vasylom Lomachenkom. Iako su sudačke kartice bile uvjerljivo u korist Ukrajinca, Campbell mu je kroz cijeli meč pružio dobar otpor te se zapravo mogao gledati vrlo kompetitivan boks. Britancu je to bio drugi napad na svjetsku titulu. Već je ranije u pokušaju dolaska na tron poražen od Jorgea Linaresa.

Garcia je do sada gradio put preko slabijih boksača te je protiv istih izgledao impresivno. U međuvremenu je dobio nadimak "Najbrže ruke boksa", a sad će imati najbolju priliku isti opravdati.

Linker
23. travanj 2024 09:42