K1 i Boks

‘S Usykom imam nedovršenog posla...Sljedeći put će ishod biti potpuno drugačiji, proći ću kroz njega!‘

Daniel Dubois

 Images/Alamy/Profimedia
Daniel Dubois planira odraditi dva revanša; s Joshuom kojeg je pobijedio, a onda s Usykom od kojeg je izgubio

Daniel Dubois prošlog je mjeseca na prepunom Wembleyju isporučio dominantnu izvedbu, nokautirao Anthonyja Joshuu i obranio pojas IBF-ovog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Od tog trenutka pitanje "Dynamiteove" budućnosti jedno je od najfrekventnijih u svijetu profesionalnog boksa. Licitiralo se u javnom prostoru s nekolicinom imena, no sve je vjerojatnije da ćemo gledati revanš dvojice britanskih teškaša, o čemu je, u svom posljednjem javnom istupu, govorio i sam Dubois.

"Čuo sam da ‘AJ‘ želi revanš. Vidjet ćemo. Ako on to želi, želim i ja. Bio sam bolji čovjek te noći, ali nema nepoštovanja. Neću reći ništa loše o njemu, bila je to sjajna borba i ako je možemo ponoviti, bit će još veća", rekao je 27-godišnji IBF-ov "heavyweight" prvak u razgovoru za Seconds Out pa dodao:

"Osjećam da se moram nastaviti boriti protiv najboljih. Borio sam se s posljednjom trojicom momaka, nekima od najboljih na svijetu, tako da moram nastaviti s tim nizom. Osjećam da je revanš AJ-a pozitivan korak. Bila je uzbudljiva borba, baš onakva kakvu su navijači htjeli vidjeti. Bio bih još bolji i spremniji".

Dubois je višestruko istaknuo kako mu je prioritet u sljedećem meču ponovno ukrstiti rukavice s Joshuom, a nakon toga, a ako iz tog meča opet izađe s podignutom rukom, onda ga zanima drugi veliki revanš - onaj protiv Oleksandra Usyka.

"S Usykom definitivno imamo nedovršenog posla", rekao je Dubois pa zaključio: "Sljedeći put kad se budemo borili ishod će biti potpuno drugačiji. Proći ću kroz njega, Osjećam da sam se promijenio i kao ljudsko biće i kao borac. Jako sam napredovao".

Linker
11. listopad 2024 08:13