K1 i Boks

Sara Beram ponovno je osvojila zlato na jakom međunarodnom turniru u Beogradu

Sara Beram

 Screenshot (instagram, Sara Kos)
Sjajan dan za hrvatski amaterski boks!

Prvi travanj (četvrti mjesec) bio je veliki dan za hrvatski boks, kako za profesionalni tako i za amaterski. Hrvoje Sep izgubio je svoj meč karijere protiv odličnog Latvijca Bolotniksa u jednom od najdinamičnijih mečeva priredbe koju su predvodili Sandor Martin i Jose Felix. S druge strane imamo i jednu pozitivnu vijest, a za nju je zaslužna naša ponajbolja boksačica Sara Beram (ex. Kos).

Sara je još jednim sjajnim nastupom potvrdila svoju formu osvojivši zlatno odličje na 59. izdanju jakog međunarodnog turnira na Beogradskom pobjedniku. Svoju protivnicu iz Srbije Jelenu Janičević pobjeđivala je i ranije u karijeri, a susrele su se na prošlogodišnjem turniru u Beogradu i također na prvenstvu Balkana. Ovo je definitivno sjajna sezona za Saru s obzirom na to da je na nedavnom prvenstvu Hrvatske pobijedila svoju najveću rivalkinju Mariju Malenicu i pritom postala državna prvakinja. Sara je tada zasluženo bila proglašena najboljom boksačicom turnira.

Podsjetimo se da je na istom turniru u Beogradu nastupao i naš mladi perspektivni boksač Duje Gaćina, koji je ispao u četvrtfinalu protiv jakog Rusa Sadama Magomedova koji nastupa za reprezentaciju Srbije. Duje je pružio hrabar otpor iskusnom Rusu u prve dvije runde meča, ali meč ipak nije došao do sudačke odluke jer je crnogorski trener prekinuo borbu nakon žestokog naleta ruskog boksača kako bi sačuvao mladog hrvatskog boksača za predstojeće državno prvenstvo koje će se održati idući vikend u Zagrebu.

I dalje ćemo budno ćemo pratiti Sarine nastupe pod vodstvom trenera Pere Tadića, te izvještavati o uspjesima naših boksačica i boksača u amaterskim vodama.

Linker
23. travanj 2024 15:04