K1 i Boks

Sedmi teškaš svijeta bori se za deset dana, izbor protivnika šokirao je upućene

Michael Hunter
 screenshot/YouTube
Teško je pronaći logičko objašnjenje odabira idućeg protivnika Michaela Huntera

Nesuđeni protivnik Filipa Hrgovića i sedmi teškaš svijeta ući će u ring 18. prosinca i to po prvi puta nakon prošlogodišnjeg spektakla u Diraji, gdje je odradio neodlučen meč protiv Aleksandra Povetkina. No, ono što je medijima privuklo pozornost više nego sam nastup Michaela Huntera je izbor protivnika koji će mu se suprotstaviti.

Već prvi izbor, Chauncy Welliver (57-13-5), mnogima je stvorio problem, dok su neki ipak smatrali zanimljivim vidjeti Huntera protiv četrdesetak kilograma težeg boksača. Ipak, iskusni Welliver je otkazao svoj nastup, nakon čega je zamjena postao Shawn Laughery. I tu nastaje problem.

Laughery je borac koji puno češće nastupa u lakoteškoj nego u teškoj kategoriji, a sve mečeve do sada je odradio po manjim mjestima te na priredbama organiziranim u malim dvoranama ili u klubovima. Do sada je upisao deset pobjeda i tri poraza, a u posljednje četiri i pol godine je nastupio tek tri puta. Upisao je u tim mečevima pobjede prekidom, ali kombinirani omjer tri boksača s kojima se susreo dovoljno govori sam za sebe. U pitanju je omjer 17-14-5.

Boksački mediji su već reagirali prema komisiji savezne države Texas, s upitom kako je ovakvo uparivanje uopće dozvoljeno, no za sada nitko od njih nije dobio odgovor. Meč je planiran kao dio uvodnog program priredbe koju predvode Gilberto Ramirez i Alfonso Lopez.

Svakako vrijedi spomenuti kako je Hunter trenutno bez promotora, odnosno nakon isteka ugovora s Matchroomom se odlučio sam brinuti za svoju karijeru. Vjerojatno u toj činjenici možemo pronaći objašnjenje ovakvog izbora protivnika, ali i same priredbe čiji će biti dio uvodnog programa.

Hunter (18-1-1, 12 KO) je nakon posljednjeg meča Filipa Hrgovića odgovorio na prozivku "El Animala", izjavivši kako je meč protiv Hrgovića tražio od Eddieja Hearna već nekoliko puta, ali da su mu isti odbili ugovoriti. Potvrdio je kako je spreman prvom prilikom ući u ring protiv najboljeg hrvatskog teškaša. Hrgović je najavio veliki meč za kraj zime ili početak proljeća, a u medijima upravo Hunter kotira kao najbolji mogući protivnik.

Linker
26. travanj 2024 01:39