K1 i Boks

Službeno najavljena iduća obrana svjetskih naslova Artura Beterbieva

 Top Rank Boxing
Ponajbolji boksač svijeta u ovom trenutku ponovno će nastupiti 17. prosinca

Posljednjih godina Artur Beterbiev (16-0, 16 KO) nekako se isprofilirao kao boksač kojem je najteže pronaći protivnika, odnosno ugovoriti borbu. Bivši dvostruki amaterski svjetski te dvostruki europski prvak osvojio je IBF titulu u studenom 2017. godine te se u ove četiri godine borio tek pet puta, usput si pridodavši WBC titulu osvojenu pobjedom nad Oleksandrom Gvozdykom.

Nakon što je u ožujku ove godine rutinski savladao Adama Deinesa, očekivalo se da bi Beterbiev mogao odraditi meč protiv nekoga od dvojice preostalih poluteškaša s elitnom svjetskom titulom, Dmitrija Bivola ili Joea Smitha Jr. Ipak, poznavajući okolnosti današnjeg boksa lako je zaključiti zašto se u tome nije uspjelo. Beterbievu će tako biti glavno da je za ovu godinu još jedan meč ipak ugovorio. 17. prosinca u kanadskom Montrealu čekat će ga Marcus Browne.

30-godišnji Browne (24-1, 16 KO) sedmi je poluteškaš svijeta prema BoxRecu te svakako spomena vrijedan protivnik. U dosadašnjoj karijeri savladao je Browne neke itekako dokazane boksače, poput Badou Jacka, pobijedivši kojeg je 2019. godine došao do privremene WBA titule. Nju je izgubio već u prvoj obrani, kad mu je prvi i za sada jedini poraz nanio Jean Pascal. Priliku suprotstaviti se Beterbievu dobio je ovogodišnjom pobjedom protiv Denisa Gracheva, kojom je došao na prvu poziciju ljestvice izazivača WBC-a, na račun čega je i dobio prilike pokušati osvojiti dva pojasa u vlasništvu 36-godišnjeg Rusa iz Dagestana.

Beterbiev će na račun svih svojih dosadašnjih rezultata u meč ući kao izraziti favorit, no Browne je boksač kojeg se ni u jednom trenutku ne smije otpisati. Imat će prednost u visini i dosegu, a na račun svoje sjajne tehnike pokušat će ravnopravno boksati protiv boksača s kojim niti jedan profesionalac do sada još nije dočekao sudačku odluku.

Linker
15. travanj 2024 06:38