K1 i Boks

Spence podijeljenom odlukom savladao Portera nakon 12 rundi neprestane akcije

Spence vs. Porter
Nakon 12 rundi vrhunskog boksa visokog tempa, Errol Spence Jr. uspio je odgovoriti na agresivan pristup Shawna Portera te uzeti pobjedu podijeljenom odluka sudaca, nakon čega je svojoj IBF tituli velter kategorije pridodao onu WBC-a.

Shawn Porter odradio je meč protiv Errola Spencea na jedini način kojim bi imao ikakve šanse. Tehniči superiorniji Spence na papiru je bio veliki favorit, no morao se potruditi više nego je itko očekivao da bi došao do pobjede. Porter je uspio postaviti visok tempo meča, učinio ga je "najprljavijim" što je mogao i nije Spenceu dozvolio dolazak na distancu na kojoj bi mogao upotrijebiti svoju sjajnu kombinatoriku. Porteru su u startu davali male šanse za pružanje ikakvog ozbiljnog otpora, a on je na kraju umalo došao do pobjede. Jedan od tri suca vjerovao je kako je napravio dovoljno, no druga dvojica su bodovali u korist Spencea.

Jedan sudac dao je pobjedu Porteru rezultatom 115-112, dok su preostala dvojica bodovali u korist Spencea 116-111. Zapravo, Spence je pobjedu "ukrao" u posljednjim rundama, kad se Porter napokon umorio. Naime, dosadašnji prvak po WBC-u od prve je sekunde "swarmerski" krenuo u otvoreni okršaj, a Spenceu je na izbor ostalo kretati se unazad ili prihvatiti takav način. Na sreću pune dvorane, Spence je u većini slučajeva odabrao drugu opciju.

Potpuno izjednačen je ovo bio meč prvih osam rundi. Na svaki dobar napad jednog boksača, drugi je odgovarao još bolje i gledatelji na tribinama su većinu vremena bili na nogama. Tek u devetoj rundi počelo se vidjeti kako se Porter umara i Spence to počinje koristiti. Okrenuo je 29-godišnjak iz New Yorka napokon "vodu na svoj mlin", a u pretposljednjoj rundi čak je poslao Portera na pod. Posljednja runda donosi nosi otvoreni okršaj gdje obojica traže nokaut, no on nije došao.

Porter na kraju nije bio zadovoljan odlukom i moglo bi vrlo lako doći do revanša. No, po izjavi promotora idući Spenceov protivnik trebao bi biti Danny Garcia. Sve će ovisiti o pritisku fanova, no nakon ovakvog meča, revanš bi bio pravi poklon svim ljubiteljima boksa.

Linker
26. travanj 2024 05:41