K1 i Boks

Splitski boksač u prilici života: ‘Preko bare‘ se bori protiv jednog od najboljih na svijetu

Luka Lozo

 SCREENSHOT TAPOLOGY
Splićanin ima veliku priliku pred sobom, no i teškog protivnika protiv kojeg sigurno neće biti lako

Splitski boksač Luka Lozo 27. travnja če imati priliku predstaviti se na velikoj boksačkoj priredbi u Torontu. Suprotstavit će se 22. rangiranom boksaču svijeta u srednjoj kategoriji prema Boxrecu, Jamajčaninu Kemahlu Russellu, piše Dalmacija Danas.

Luka je bio juniorski prvak Hrvatske te višestruki viceprvak, uz to što je dugogodišnji reprezentativac. S obiljem iskustva iz amaterskog boksa, posvetio se profesionalnoj karijeri u posljednjih nekoliko godina. Kao profesionalni boksač, natječe se u srednjoj i supersrednjoj kategoriji te je dosad održao 10 profesionalnih borbi.

Od tih 10 borbi, slavio je osam puta, od čega sedam nokautom, doživio je jedan poraz te jedan neriješen ishod. Trenutno je u seriji od 8 pobjeda bez poraza, a jedini poraz doživio je na početku svoje profesionalne karijere, u drugom meču, podijeljenom odlukom sudaca u Njemačkoj protiv domaćeg borca. Njegov posljednji nastup dogodio se 7. listopada prošle godine kada je u drugoj rundi prekidom pobijedio kolumbijskog borca Josea Miguela Torresa. Lozo je bio rangiran čak do 150. mjesta prema Boxrecu, no trenutno se spustio na 270. mjesto.

Njegov protivnik je iskusni Kemahl "The Hitman" Russell koji ima impresivan rekord od 16 pobjeda u 17 borbi, od kojih je 14 završio nokautom. Jedini poraz doživio je od Sergiya Derevyanchenka, jednog od velikih imena u svijetu boksa, koji ga je zaustavio u petoj rundi nakon što su prve četiri runde bile iznimno izjednačene.

Russell se trenutno nalazi na 22. mjestu na Boxrec ljestvici u srednjoj kategoriji, gdje se natječe čak 1630 boksača. Također, trenutno ima niz od šest pobjeda, svih ostvarenih nokautom. Russell ulazi u ovu borbu kao očekivani favorit, ali za hrvatskog boksača ovo je prilika u kojoj nema apsolutno ništa za izgubiti, a može postići mnogo. Pobjeda bi mu donijela veliki skok na svjetskoj rang ljestvici. Borba je zakazana na osam rundi.

Linker
22. travanj 2024 17:35