K1 i Boks

Spreman je za Canela Alvareza! ‘Meksičko čudovište‘ uništilo je dosad neporaženog bivšeg svjetskog prvaka

David Benavidez

 David Becker/Getty images/Profimedia
26-godišnji David Benavidez nastavlja prolaziti kroz svoje protivnike bez većih poteškoća

Vrijeme je da Canelo Alvarez prestane tražiti protivnike po drugim težinskim kategorijama, jer u supersrednjoj kategoriji ima više nego adekvatnog izazivača.

David Benavidez (28-0), boksač kojeg sve češće zovu nadimkom ‘‘Meksičko čudovište‘‘, sinoć je ponovo opravdao svoj nadimak. 26-godišnji Amerikanac meksičkih korijena trebao je samo šest rundi kako bi završio Demetriusa Andradea (32-0), nekadašnjeg svjetskog prvaka u dvama različitim težinskim kategorijama.

Andrade je meč dobro otvorio, lijepo se kretao, diktirao je tempo i jednostavno je izgledao konkretnije tijekom prve dvije runde. Prva polovica treće također je ponudila kontrolu od strane Andradea, ali drugom polovicom treće runde, zagrijao se motor Davida Benavideza. Poznat je Benavidez kao boksač koji nešto sporije ulazi mečeve, ali kada dosegne radnu temperaturu, teško ga je zaustaviti.

Pustio je Benavidez kočnicu u drugoj polovici treće runde i osjetilo se da preuzima inicijativu. Već u četvrtoj rundi došla je potvrda te inicijative, jer Benavidez je desnicom uzdrmao Andradea i poslao ga je u nokdaun.

Tu je došlo do kompletnog preokreta, Benavidez je postajao sve opasniji i konkretniji, a kraj je nastupio nakon šeste runde. Andradeov kut bacio je ručnik kako bi spasili svog boksača od težih posljedica, jer Andrade je pokazivao kako je spreman primati udarce, ali primanje udaraca bez uzvraćanja protivniku nema pretjeranog smisla.

Benavidez je tako došao do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri, a zatim je prozvao Canela Alvareza, apsolutnog svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji.

‘‘Ovo je bio podsjetnik svima tko je prvak u supersrednjoj kategoriji.‘‘, rekao je Benavidez nedugo nakon pobjede nad Andradeom.

U Davidovom vlasništvu zasad je WBC-ova privremena titula svjetskog prvaka. Sve četiri najrelevantnije svjetske titule trenutno su kod Canela Alvareza, a nadamo se da će on i Benavidez dijeliti ring tijekom sljedeće kalendarske godine. Radi se o ponajboljem meču koji nam boks može ponuditi sljedeće godine.

Na istoj priredbi održanoj sinoć u Las Vegasu, boksao je i Benavidezov brat, Jose Benavidez Jr. (28-3-1). Nažalost po obitelj Benavidez, on nije bio tako uspješan kao brat i jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od Jermalla Charla (33-0).

Neporaženi Jermall vratio se u ring nakon gotovo dvije i pol godine izbivanja zbog raznih osobnih problema, ali forma je i dalje tu. Nadboksao je Charlo svog protivnika i došao je do 33. pobjede u profesionalnoj karijeri.

Ovaj meč nije bio za WBC-ovu svjetsku titulu koju Charlo trenutno drži. Borba je bila ugovorena u ‘‘catcweightu‘‘ do 163 ‘‘pounda‘‘, a zanimljivo da je Charlo pao vagu za čak 3,4 ‘‘pounda‘‘ (1,54 kg). Benavidez se razmišljao povući iz meča, ali ipak ga je odradio i upisao treći poraz u profesionalnoj karijeri.

Linker
01. svibanj 2024 18:54