K1 i Boks

Stipe Miočić o Ngannouovim šansama u meču protiv Gypsy Kinga: ‘Na papiru je Fury favorit, ali...‘

Stipe Miočić (Tyson Fury i Francis Ngannou)

 RONALD GORSIC/CROPIX, PFL, FS
‘Bit će to teška borba za njega ali on definitvno ima snagu‘, istaknuo je američki teškaš hrvatskog podrijetla

Stipe Miočić u UFC-ov oktogon posljednji je put ušao krajem ožujka 2021. godine, kada ga je Francis Ngannou, u njihovom drugom meču, odnosno revanšu, nokautirao početkom druge runde i tako mu oteo "heavyweight" pojas. U jednom od svojih posljednjih medijskih istupa američki teškaš hrvatskih korijena prisjetio se razdoblja koje je uslijedilo nakon tog poraza.

"Jednostavno sam došao doma i uživao u životu, te brinuo o svojoj obitelji. U kolovozu te godine rodio mi se sin i to mi je puno pomoglo da maknem misli sa svega ostalog", rekao je Stipe u "Believe You Me" podcastu, pa govorio o tome je li postojala mogućnost da treći put uđe u oktogon s kamerunskim nokauterom:

"Definitivno sam pokušavao, ali to se, nažalost, nije dogodilo. Međutim, on se sada bavi boljim stvarima, dogovorio je velike isplate, pred njim je velika borba s Tysonom Furyjem. Bit će to teška borba za njega ali on definitvno ima snagu".

Kad se govori o Ngannouovim borilačkim kvalitetama, Miočić, kao čovjek koji je dva puta s "Predatorom" dijelio kavez definitivno predstavlja meritornu instancu. Sada je, međutim, pred kamerunskim teškašem izlet u nepoznato, u novi sport, a umjesto kaveza, čeka ga ring, kojeg će dijeliti s ponajboljim "heavyweight" boksačkem današnjice i aktualnim svjetskim prvakom po WBC-u. Imajući to u vidu, Stipe je iznio svoja razmišljanja o tome kakve su Ngannouove šanse u predstojećem boksačkom meču s "Gypsy Kingom".

"Bit će to dobra borba. Francis, na papiru, ne može pobijediti Furyja, ali u borbi se sve može dogoditi. On zamahuje divljački i snažno udara", zaključio je 40-godišnji teškaš.

Linker
01. svibanj 2024 12:14