K1 i Boks

Što se događalo neposredno pred prekid borbe? Saundersov trener objasnio kako je pala teška odluka

Billy Joe Saunders
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
‘Da budem jasan, on nije rekao da je gotov. Tu odluku je ostavio meni...‘

Billy Joe Saunders dobro je izgledao do osme runde, ali jedan aperkat Canela Alvareza promijenio je sve.

Britanski borac naglo je usporio, počeo se povlačiti i bilo je jasno da nešto nije u redu. Kako je runda odmicala, tako se i Saundersovo desno oko sve više zatvaralo. Do kraja runde Billy je nekako izdržao, ali u devetu nije ušao. Naime, njegov kut donio je odluku o prekidu meča, sudac ih je poslušao, a Meksikanac počeo slaviti pobjedu nakon koje je u svom vlasništvu imao WBA, WBC i WBO titule.

"Njegova očna šupljina bila je udubljena i nije mogao vidjeti. Pored toga, od njega nisam dobio reakciju koju sam tražio. Ovo je težak posao i frustrirajuće je ovako izgubiti", objasnio je odluku Saundersov trener Mark Tibbs.

Kako je bodovao meč pred ulazak u devetu rundu?

"Bilo je blizu, ali meni se činilo da je počeo tjerati Canela da ostane kratak u udarcima. Frustrirali smo ga. Osjećali smo da je Billy u borbi. Počeo je malo sporije, tko zna, možda je u početku bio malo nervozan. Uglavnom, nisam iznenađen što sam u kutu dobio reakciju koji sam na kraju dobio. Da budem jasan, on nije rekao da je gotov. Tu odluku je ostavio meni i dobro ju je podnio. Boljelo ga je i to je bilo jasno", rekao je Tibbs za Behind The Gloves.

Linker
24. travanj 2024 21:55