K1 i Boks

Sudar velikana! Mike Tyson konačno dogovorio povratnički meč, legendarni okršaj čeka nas u rujnu!

Mike Tyson
 Volkan Furuncu / Anadolu Agency
Nema više nagađanja! Iron Mike se vraća u ring i pred njim je borba s još jednom boksačkom ikonom!

Novinar Yahoo Sportsa, Kevin Iole, iznio je informaciju kako se Mike Tyson u ring vraća 12.rujna

Prema informacijama do kojih je Iole došao, a za koje tvrdi kako posjeduje više različitih izvora, Tyson bi tog datuma trebao nastupiti u kalifornijskom Carsonu u Dignity Health Sports Park dvorani, a protivnik bi mu trebao biti Roy Jones Jr. Zanimljivo, Jones se do sada nije niti jednom spominjao kao potencijalna opcija, sve do posljednjih dana, kad su ga kontaktirali neki mediji kojima je samo rekao da ponudu za meč protiv Tysona ne bi odbio, no da nju do sada nije dobio.

 

Da bi ovdje itekako moglo biti nečega ozbiljnog, otkriva jedna druga informacija. Naime, predsjednik kalifornijske komisije, Andy Foster, otkrio je Ioleu kako je Tyson već osigurao spomenuti datum. Osim toga, Foster je već preko interneta odradio razgovor s obojicom boksača tijekom kojeg je dogovoreno kako će se raditi o ekshibicijskom meču uz rukavice od 12 unci. Iako ništa nije potvrđeno, čini se da bi legende u ringu mogle provesti čak osam rundi. Ista priredba trebala bi, prema Ioleu, na programu sadržavati još nekoliko intrigantnih mečeva.

Tyson je posljednji put nastupio 2005. godine, kad je uz vrlo loše izdanje poražen od Kevina McBridea. Svoju želju vratiti se u ring izrazio je prije nekoliko mjeseci, kad je krenuo s ozbiljnim treninzima te je najavio ekshibicijske nastupe. Također je najavio kako će to biti humanitarni nastupi, odnosno da svoje honorare namjerava donirati u dobrotvorne svrhe.

 

Jones je bivši prvak četiri različite kategorije i jedini u povijesti koji je držao titulu srednje, super srednje, poluteške i teške kategorije. Protiv Tysona se umalo sastao 2003. godine, no nisu se uspjeli dogovoriti. Mnogi fanovi ga smatraju najboljim boksačem od 1990-ih do danas, a isto tako ga neki zovu najboljih tehničarom. 51 mu je godina, odnosno tri manje od Tysona, a profesionalno se borio sve do prije dvije godine.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

@royjonesjr_school_moscow

Objavu dijeli Roy Jones Jr. (@royjonesjrofficial)

 

Linker
13. siječanj 2021 16:18