K1 i Boks

Sve je više zainteresiranih za meč protiv Usyka: ‘Wilder bi istog trenutka pristao na taj meč‘

Deontay Wilder

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji rado bi se okušao protiv sjajnog Ukrajinca

Pregovori za meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja službeno su završili. Usyk i njegov tim povukli su se iz pregovora, a dvojica najboljih teškaša sada se mogu okrenuti nekim drugim mečevima.

Daniel Dubois favorit je za sljedećeg Usykovog protivnika, jer WBA će ga odrediti kao obveznog izazivača. Britanac drži WBA (Regular) titulu i to mu jamči napad na pojas, ali ozljeda koljena mogla bi ga spriječiti u tome. Tada u prvi plan iskače IBF-ov prvorangirani izazivač, a to je Filip Hrgović. Tu je i Joe Joyce kao privremeni prvak prema WBO-u, ali Usyku se nudi opcija jednog osjetno većeg meča.

Deontay Wilder također je zainteresiran za obračun s ukrajinskim teškašem. ‘‘Bronze Bomber‘‘ triput se borio protiv Tysona Furyja i novi meč protiv ‘‘Gypsy Kinga‘‘ trenutno nije izgledna opcija. Protiv Usyka nije se zasad borio i taj meč djeluje kao podosta zanimljiva opcija za obojicu, a interes je potvrdio Shelly Finkel, Wilderov menadžer.

‘‘Ako je meč protiv Usyka dostupan, Deontay će ga prihvatiti istog trenutka.‘‘, rekao je Finkel za Sky Sports, a Wilderov trener Malik Scott također se osvrnuo na taj meč.

‘‘Jedan plus jedan je dva, a Usyk će morati primiti udarac. Deontay je jedan od najjačih udarača u povijesti sporta i on vas ne mora više puta uraditi. Ako ste dovoljno čvrsti, onda ćete možda i primiti taj udarac. Ali Usyk je manji tip i vidit ćemo koliko može podnijeti.‘‘, rekao je Scott.

Meč Wildera i Usyka ipak nije toliko izgledan. WBA će narediti Daniela Duboisa kao obveznog izazivača, a ukoliko se Dubois ne bude mogao boriti, Filip Hrgović sljedeći je na redu kao IBF-ov prvorangirani izazivač. Tu je i Joe Joyce kao privremeni prvak prema WBO organizaciji, a njega sredinom četvrtog mjeseca čeka obrana te titule protiv Zhileija Zhanga.

Wilder je neko vrijeme proveo u pregovorima za meč protiv Andyja Ruiza, a pobjednik bi postao sljedećim izazivačem prema WBC-u (Fury drži WBC-ov pojas). Ruiz i Wilder zasad se nisu uspjeli dogovoriti.

Linker
20. travanj 2024 10:29