K1 i Boks

Svjetski prvak u Hrgoviću vidi potencijalnog suparnika - Tyson Fury pohvalio hrvatskog udarača!

Tyson Fury i Filip Hrgović
 JOHN GURZINSKI / AFP, Damir Krajac / CROPIX
Tyson Fury u jednom je zanimljivom razgovoru spomenuo i Filipa Hrgovića i Stipu Miočića.

Karizmatični 'Kralj Cigana' preokrenuo je svoj život i ponovno postao jedan od najutjecajnijih sportaša današnjice. Otkako je u veljači ponovno postao prvak svijeta, britanski je teškaš tražena 'roba' na tržištu. Tysona se tako posljednjih mjeseci povezuje i s nastupima izvan boksačkog ringa, a jedna od opcija je i ulazak u UFC-ov kavez.

Iako je o tome ne tako davno ozbiljno razmišljao, Fury danas tvrdi da je isključivo fokusiran na boksačke izazove.

"Imao sam puno razgovora s Danom Whiteom o potencijalnom meču, ali ovoga trenutka mi ne treba borba s likovima iz UFC-a. Trebam riješiti neke stvari i ima nekoliko boksača s kojima se trebam boriti u ovoj eri. Trebam se ponovno obračunati s Wilderom. Trebam se boriti s Joshuom i Dillianom Whyteom. Borit ću se s bilo kime, a treba spomenuti i da tu ima puno boraca koji dolaze. Poput Joea Joycea, Daniela Duboisa i Tonyja Yoke. Puno je tu svježeg mesa za udaranje. A tu su i borbe s tipovima poput Luisa Ortiza", nabrojao je Tyson nekoliko imena pa nastavio i došao do dijela u kojem spominje i najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića:

Zagreb, 080918.
Arena Zagreb.
Team Sauerland, boks, Zagreb Fight Night, WBC, Filip Hrgovic - Amir Mansour.
Na fotografiji: Filip Hrgovic (Hrvatska) - Amir Mansour ( USA).
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Filip Hrgović

"Danas imate toliko teškaša. Tu je Nigerijac Efe Ajagba. On je visok i dosta dobar klinac. Tu je i Filip Hrgović, on također izgleda sjajno. Zatim Oleksandr Usyk pa i Dereck Chisora je u kombinacijama. Dakle, postoji toliko dobrih teškaša s kojima se mogu boriti", objašnjava Fury u razgovoru s Kuganom Cassiusom kojeg su prenijeli brojni svjetski mediji, uključujući i ugledni borilački portal MMA Junkie.

'Kralja Cigana' se, podsjetimo, nekoliko mjeseci unatrag povezivalo s najboljim UFC-ovim teškašima poput prvaka Stipe Miočića i bivšeg izazivača Francisa Ngannoua, ali od toga, ako ćemo mu vjerovati, u nekoj bliskoj budućnosti neće biti ništa.

"Do daljnjega mi ne treba meč s Francisom Ngannouom. Ne treba mi Stipe Miočić, Brock Lesnar i drugi... Trenutno mi ne trebaju mi te 'crossover' borbe. Tek kad završim s ovim što radim u svojoj karijeri, onda možemo razmišljati o tome", zaključio je 31-godišnji Britanac.

Linker
24. travanj 2024 15:17