K1 i Boks

‘Taj će čovjek nokautirati Furyja do šeste, a Usyka do četvrte runde. Garantiram vam da će biti tako!‘

Oleksandr Usyk i Tyson Fury 

 Aa/Abaca/Abaca Press/Profimedia
Derek Chisora uvjeren je kako je Anthony Joshua, pod vodstvom Bena Davisona, spreman za novi pohod na vrh

Derek Chisora u utorak je dao intervju za TalkSPORT u kojem je rekao kako borba Anthonyja Joshua s Danielom Duboisom (koja je na rasporedu 21. rujna na Wembleyju) neće biti lagana za "AJ"-a, osobito s obzirom na "Dynamiteov" napredak u mentalnom pogledu, no istodobno je istaknuo kako ne sumnja u pobjedu bivšeg prvaka. Ne samo da ne sumnja, nego je uvjeren kako je Joshua spreman za novi pohod na vrh teške kategorije boksa.

Nakon dva uzastopna poraza od Oleksandra Usyka, Joshua je doživio psihološki pad i mnogi su tih dana komentirali kako više nikada neće biti isti boksač, no on se vratio na pobjednički kolosijek vezanim slavljima nad Jermaineom Franklinom, Robertom Heleniusom, Ottom Wallinom i Francisom Ngannouom. Uoči posljednja dva nastupa 34-godišnji je Britanac započeo i suradnju s novim trenerom, Benom Davisonom, a upravo potaknut tom činjenicom, Chisora tvrdi kako "novi" Joshua može ponovno do vrha - i to poprilično dominantno.

"‘AJ‘ će nokautirati Furyja do šeste, a Usyka do četvrte runde. Garantiram vam to", rekao je DelBoy u razgovoru za TalkSPORT pa nastavio: "Zato što sada ima pravog plesnog partnera, pravog trenera. Taj tip nije prestao gledati snimke njegovih borbi s Usykom, on silno želi tu borbu, želi revanš i navija za to da Usyk pobijedi Furyja".

Chisora je zaključno ponovno istaknuo koliko je Joshua napredovao pod vodstvom novog trenera: "Promjene koje je uveo Davison i njegovi ljudi su ključne. Slušaju Joshuu i shvaćaju ga, sve je sjelo na svoje mjesto. On ranije nije nokautirao svoje sparing partnere, a sada ih nokautira. To je zbog Davisona".

Linker
18. rujan 2024 12:37