K1 i Boks

Temeljem tjeralice uhićen trener Gervonte Davisa, na teret mu se stavljaju ozbiljne optužbe

Gervonta Davis i Calvin Ford

 CANDICE WARD/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Candice Ward/getty Images/profimedia
Calvin Ford sudjelovao je u incidentu u Las Vegasu, a detalji tog spornog događaja još nisu razjašnjeni

Proslavljeni boksački trener Calvin Ford, koji je izgradio karijeru trenirajući mlade iz Baltimorea, a pod čijim je trenerskim vodstvom i prvak lake kategorije, te jedan od najboljih boksača današnjice - Gervonta Davis (Abdul Wahid) - nalazi se u policijskom pritvoru pod optužbama za kazneno djelo napada.

The Baltimore Banner, naime, piše kako je baltimorska policija uhitila Forda 29. prosinca dok je izlazio iz dvorane u Uptonu. Za njim je u Nevadi bila raspisana tjeralica zbog dvije optužbe za "napad smrtonosnim oružjem" nakon incidenta u Las Vegasu, a tamošnje vlasti izdale su nalog za njegovo uhićenje još 16. listopada. Detalji navedenog incidenta do objave ovog teksta nisu bili razjašnjeni, a navodi se kako 58-godišnji trener nije imao odvjetnika, te je pritvoren bez mogućnosti plaćanja jamčevine i čeka izručenje u Vegas.

Fordov suradnik, Kenny Ellis, u novogodišnjem intervjuu za Fannon International Boxing Channel ustvrdio je kako su optužbe lažne, te je potvrdio da je bio s Fordom u trenutku kad se incident dogodio, ali nije otkrio što se točno u Vegasu dogodilo.

Spomenimo i da je Ford poslužio kao inspiracija za lik Dennisa "Cuttyja" Wisea u popularnoj HBO-ovoj seriji The Wire (Žica), čija je radnja smještena upravo u Baltimoreu. Upravo poput "Cuttyja" Wisea, Ford je postao boksački trener nakon dugog razdoblja provedenog u saveznom zatvoru. Odslužio je kaznu za reketarenje i urotu, a potom se posvetio radu u zajednici s mladim boksačima.

Linker
17. svibanj 2024 01:51