K1 i Boks

‘Ti si sramota za borilački svijet, obični uljez. Patetični lažnjak, idiote pokušavaš biti nešto što nisi‘

Jake Paul i Mike Tyson

 TIMOTHY A. CLARY Afp
Legenda UFC-a doslovno je napala Jakea Paula, njega smatra patetičnim pojedincem

Michael Bisping nije štedio riječi kada je komentirao nadolazeću borbu između Jakea Paula i Mikea Tysona.

Dana 15. studenog, Paul i Tyson suočit će se u boksačkom meču na osam rundi na AT&T stadionu u Arlingtonu. Ova borba izazvala je brojne kritike, ponajviše zbog gotovo 30-godišnje razlike u godinama između njih dvojice, kao i zbog činjenice da je borba već jednom odgođena zbog Tysonovih zdravstvenih problema. Unatoč tome, promocija borbe ne pokazuje znakove usporavanja. Tijekom vikenda, dvojac je održao konferenciju za medije u New Yorku, na koju je UFC-ov Hall of Famer, Michael Bisping, imao oštre reakcije.

"Pogledajmo što će ova konferencija donijeti" izjavio je Bisping na svom YouTube kanalu. "Znamo da je ova borba, iskreno, šala, ali da vidimo hoće li nam konferencija donijeti išta uzbudljivije u vezi s ovim apsolutnim cirkusom. Ova farsa od borbe. Nisam uvjeren da će uspjeti."

Nažalost, konferencija nije ublažila Bispingove rezerve. Naprotiv, Paul je na događaju zauzeo borbeni stav, čak je izjavio okupljenim gledateljima koji su ga izviždali: "I vi ste kao Mike Tyson, bili ste dobri prije 20 godina." Bisping je istaknuo da je ovim potezom Paul otkrio istinu o meču. "Jake, mrzim ti to reći, ali to te čini patetičnim" rekao je Bisping. "Upravo si priznao da se suprotstavljaš starijem čovjeku, koji je, naravno, legenda, ali on više nije onaj tip."

"Jake Paul je totalni... On je jednostavno idiot. Neću se spuštati nisko i psovati. Pogledajte ga. Lijepo je vidjeti da ga konačno izviždaju i da dobiva odgovor koji zaslužuje."

Naravno, realnost je da ova borba nije toliko usmjerena na natjecanje koliko na poslovnu odluku. Ovaj će događaj biti prvi borilački sportski događaj koji će se prenositi uživo na Netflixu, što će vjerojatno donijeti ogromne novčane iznose za sve uključene strane. Ipak, Paul stalno naglašava da je ova borba značajan korak u dokazivanju da je pravi boksač, a Bisping se protivi Paulovom inzistiranju da ovo promovira kao nešto više od načina da zaradi novac.

"Ti si šala" rekao je Bisping. "Ti si sramota za borilački svijet. Ti si uljez. Ti si onaj koji se želi pretvarati da je nešto što nije. Ti si lažnjak. Izazovi sebe, patetični čovječe, patetična individuo. Borba je o izazivanju samoga sebe. Priznajem, u poslovnom smislu si uspio. Ali nemoj mi prodavati ovu priču o borcu. To mi ide na živce."

"Taj čovjek ima gotovo 60 godina" nastavio je Bisping. "On je gotovo penzioner... Mike Tyson je bio zastrašujuća osoba. Suočiti se s tim čovjekom u njegovom vrhuncu, Isuse Kriste, bio je jedan od najstrašnijih pojedinaca kojeg smo ikada vidjeli u bilo kojem borilačkom sportu. Taj čovjek je bio čisti ubojica. Bio. Opet, ključna riječ."

"Imam 45 godina. Kada sam imao 25, bio sam druga osoba. Bio sam manijak. Bio sam izvan kontrole i borio bih se s bilo kim. A da sam sada Jake Paul, s 26 godina, i da mi netko kaže: ‘Dat ćemo ti nekoga tko ima 58 godina‘ bio bih kao, ‘Oh moj Bože. Platit ćete mi da ovo radim? Platit ćete mi 40 milijuna dolara, ili koliko god iznosi cijena, da izađem tamo i prebijem takvog čovjeka? Oh moj Bože.‘ Rekao bih: ‘Zabij to sebi u stražnjicu. Dajte mi nekoga tko je moje dobi.‘ Jer to nije natjecanje, a to bi pravi borac rekao i trebao reći."

Linker
20. kolovoz 2024 19:08