K1 i Boks

Till: 'Fury protiv Stipe u MMA-u? Lovu stavljam na Tysona!'

 Ilustracija/ Screenshot (YouTube)
Posljednjih dana se naveliko i naširoko priča o dolasku linearnog svjetskog boksačkog prvaka Tysona Furyja u UFC. Podršku u takvom naumu je dobio i od svog sunarodnjaka Darrena Tilla, koji je prošlog vikenda u New Yorku ubilježio izuzetno bitnu pobjedu nastupajući na velikom UFC-u 244 protiv Kelvina Gasteluma.

Podsjetimo kako je "Kralj Cigana" izjavio da razmišlja ozbiljno o prelasku u slobodnu borbu, a navodno je dobio već ponudu da trenira s Conorom McGregorom.

"Svi znate da je Tyson moj prijatelj, on je moj pravi prijatelj. Dapače, za nas se brine isti menadžer", izjavio je Till, a a prenosi portal "scmp.com".

"Svatko tko uđe u borilište i pokuša ući u izmjenu s Tysonom... Jedan moj sparing partner, jedan teškaš, mi je rekao da je Tyson toliko dobar. Da ga jednostavno ne možeš udariti", dodao je bivši izazivač u velter kategoriji, a sada borac do 84 kilograma.

Till ne bi imao ništa protiv da se Fury pridruži njemu u njegovom trening kampu. Svjestan je da bi ovaj teškaš imao jako mnogo posla prije nego što može ući u MMA borilište, ali isto tako vjeruje da ima kvalitete za tako nešto.

"Ali morate uzeti sve druge faktore u obzir. Tu su rušenja, udarci nogama i ostale stvari. Vjerujem da bi mogao napraviti dosta da trenira malo s Conorom. Ali mora trenirati i sa mnom jer smo ista agencija - doživotno!", dodaje borac iz Liverpoola.

"Ljudi žele vidjeti ovakve stvari. Sada je odradio meč i u WWE-ju. On je vrlo popularan i u SAD-u, gradi si ime, stvara novac za svoju obitelj. On je vrlo pametan."

Britanac se prisjetio i meča s Deonatayjem Wilderom u kojem je Fury preživio nevjerojatan nokdaun, da bi na koncu izdržao do kraja i ostao neporažen.

"Morate se sjetiti meča s Wilderom. Taj čovjek ima tek 95 kila, a udara nevjerojatno za svoju masu. A Fury se digao praktički iz mrtvih."

"Mislim da bi Fury bio dobar u MMA-ju. Borio bi se protiv Stipe i Francisa. Ja stavljam novac na Tysona, ali on mora biti svjestan, mora shvatiti...da je ispred njega još dosta učenja. MMA je različit od boksa", zaključuje.

Linker
26. travanj 2024 09:11