K1 i Boks

Tko je sljedeći Chisorin protivnik? Hearn spominje Babićevog krvnika Fishera, a Zhang se sam nudi

Chisora vs Joyce

 GETTY IMAGES
Jedno je sigurno, Chisora će opet navući boksačke rukavice pa se postavlja jedno jedino pitanje - tko će biti ispred njega?

Zhilei Zhang pokazao je interes za borbu s Derekom Chisorom nakon što je teškaš porazio Joea Joycea. Chisora je jednoglasnom odlukom sudaca savladao Joycea u subotu na londonskoj O2 Areni, čime je potencijalno oživio svoju karijeru. Na vaganju je pokušao isprovocirati Joycea noseći masku s likom svog bivšeg protivnika, Zhileija Zhanga. Joyce, kojeg je Zhang dvaput zaustavio, nije bio impresioniran maskom, no Zhang je situaciju vidio s humoristične strane i nakon Chisorine pobjede izjavio da bi bio otvoren za borbu između njih dvojice.

"Mislim da je Chisorina maska bila smiješna, dobro sam se nasmijao" izjavio je kineski teškaš za Razed. "Zbog toga sam u petak ujutro ovdje u Sjedinjenim Američkim Državama primio mnogo poruka. Derek Chisora je u prošlosti izrazio interes za borbu sa mnom u Kini. S obzirom na to da dolazi nakon impresivne pobjede, možda je to sada mogućnost. Moj glavni cilj je osigurati da se borim prije kraja godine."

Četrdesetogodišnji Chisora otkrio je, nakon što je porazio Joycea, da namjerava nastaviti boriti se i imati još dvije posljednje borbe prije povlačenja. Njegov bivši promotor Eddie Hearn nedavno je imenovao Johnnyja Fishera kao još jednog potencijalnog protivnika. Ovaj veteran opet ima opcije, za razliku od Joycea. Nakon tri poraza u posljednje četiri borbe, sve je manje vjerojatno da će 38-godišnjak ostvariti svoje ambicije o osvajanju svjetske titule.

Postojali su pozivi za Joyceovo povlačenje, no Zhang se ne slaže i smatra da bi tu odluku trebao donijeti Joyce sam. "Mislim da je to bila teška i zabavna borba, sjajan meč za londonske ljubitelje boksa" dodao je 41-godišnjak. "Ne znam što slijedi za Joea Joycea. On i njegov tim trebaju dobro razmisliti o tome što učiniti sljedeće. Mislim da nitko ne bi trebao odlučivati kada bi se borac trebao povući. To je na njima i njihovim obiteljima."

Linker
16. rujan 2024 21:00