K1 i Boks

Tony Bellew otkrio kojeg boksača smatra najvećim svih vremena: ‘Najstrašnija sila koju sam ikada vidio!‘

Tony Bellew

 SOPA IMAGES/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Sopa Images/sipa Press/profimedia
Nekadašnji WBC prvak u kruzer kategoriji na svoj je osobni tron postavio Roya Jonesa Jr.-a

Jedno od frekventnijih pitanja među boksačkom publikom jest: "Tko je najveći boksač svih vremena?". Kao i u svim ostalim sportovima, konsenzus oko boksačkog GOAT-a, dakako - ne postoji. Ovisno o vlastitim preferencijama, neki će na tron postaviti Muhammada Alija ili Mikea Tysona, neki Rockyja Marciana ili Jacka Dempseyja, dok će ostali svog favorita pronaći u "Sugaru" Rayu Robinsonu ili nekom drugom boksaču. Svoj mišljenje o predmetnoj temi sada je izrazio i Tony Bellew, umirovljeni britanski boksač i nekadašnji WBC prvak u kruzer kategoriji, a danas komentator i analitičar.

"Vjerujem da je najveći boksač svih vremena Roy Jones Jr., a da se umirovio nakon pobjede nad Johnom Ruizom bio bi GOAT za sve. Njegovi napadi i brzina bili su izvanserijski!", napisao je Bellew na X-u (bivšem Twitteru) pa u novoj objavi dodao:

"Da se taj čovjek umirovio nakon borbe s Ruizom uopće ne bi bilo rasprave tko je GOAT! U svom ‘primeu‘ bio je najstrašnija sila koju sam ikad vidio. To što je on radio bilo je ludo! Njegove napade bilo je nemoguće zaustaviti!".

Podsjetimo, RJJ je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 76 mečeva, pri čemu je upisao 66 pobjeda (47 nokauta) i deset poraza, pri čemu je devet poraza doživio nakon spomenute pobjede nad Ruizom. Bio je svjetski prvak u srednjoj, supersrednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji, a njegov stil borbe i izvedbe među konopcima doista pripadaju boksačkoj antologiji.

Linker
02. svibanj 2024 07:37