K1 i Boks

Totalna ludnica na tribinama nakon Joshuine i Hearnove izjave, poruka Tysonu Furyju bila je jasna!

Anthony Joshua
 ANDREW COULDRIDGE / POOL / AFP
"To je jedina borba koju boks trenutno treba i najveća borba koju boks u ovim trenucima može imati"

Anthony Joshua (24-1) zaustavio je Kubrata Puleva (28-2) i nokautom u devetoj rundi obranio svoje WBA, IBF, WBO i IBO titule.

Svjetski prvak dominirao je ringom i na prijelazu sa subote na nedjelju pred 1000 svojih navijača u Londonu upisao 24. profesionalnu pobjedu.

"Manje priče, a više akcije. To je boks! Nadam ste da ste svi bili zadovoljni. Ne samo mojom borbom, već i s ostalima koje ste večeras gledali. Čak ni ne želim davati intervju. Želim da fanovi cijene naporan rad, odu doma i imaju ugodan Božić. Onda ćemo se svi ponovno skupiti 2021. godine", rekao je Joshua u prvoj reakciji.

Slijedi li borba s Tysonom Furyjem u 2021. godini? Trebalo je glasiti iduće pitanje upućeno Joshui, no britanska je superzvijezda poručila je da se isto mora postaviti fanovima. To se potom i dogodilo, a onda je odjednom u The SSE Areni izbila totalna ludnica. Odgovor navijača bio je jasan...

"Od 2013. lovim sve pojaseve i naravno da želim izazove. Ovdje čak nije ni riječ o protivniku, riječ je o ostavštini i pojasu. Želim se natjecati s onim koji drži taj pojas. Ako je to Tyson Fury, neka to bude Tyson Fury", nadovezao se Joshua i dodatno zapalio tribine.

Fury, podsjetimo, u svom vlasništvu ima WBC titulu, jedinu iz ugledne kolekcije koja nedostaje njegovom sunarodnjaku. Naravno, prije nego što bi ova borba mogla postati službena, trebat će se savladati i neke druge prepreke pa tako i riješiti problem s obveznim izazivačima.

A što o svemu misli Joshuin promotor? Eddie Hearn svojom je izjavom samo još jače potpalio veselu atmosferu!

"Kao što je on rekao - manje priče, više akcije. Od kada je stigao, on želi ujediniti sve titule. Bit ćemo prijateljski raspoloženi, bit ćemo dobri i znamo što moramo napraviti. Od sutra krećemo raditi na borbi s Tysonom Furyjem. To je jedina borba koju boks trenutno treba i najveća borba koju boks u ovim trenucima može imati. Znamo što moramo i želimo napraviti. A to ćemo i napraviti", zaključio je Hearn.

Linker
19. travanj 2024 22:08