K1 i Boks

Transformacija Tysona Furyja uoči povijesnog boksačkog meča, pogledajte kako danas izgleda

Tyson Fury i Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/afp/profimedia
‘To čak i ne izgleda kao ista osoba. Ovdje izgleda kao The Rock‘

Tyson Fury intenzivno se priprema za borbu s Oleksandrom Usykom, a njegova tjelesna transformacija ostavila je obožavatelje u nevjerici, pišu Sportske novosti.

Nešto manje od dva mjeseca ostalo je do boksačke borbe stoljeća "teške" 100 milijuna funti u kojoj će Usyk kao ulog staviti WBA, WBO, IBF i IBO naslove, a Fury WBC krunu u teškoj kategoriji. Prvi datum, a predviđen je bio 17., veljače, otkazan je zbog ozljede Furryja na treningu, a boksački svijet konačno će 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji dobiti neprikosnovenog teškaša.

Fury svoju borbu s Usykom shvaća puno ozbiljnije nakon što je prošao kroz borbu s Francisom Ngannouom u kojoj je pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom, a svoje pripreme podijelio je na snimci koju je objavio na Instagram profilu. Njegov dugogodišnji sparing partner Martin Bakole tvrdio je da se Fury nije dobro pripremio za borbu s Ngannouom.

"Tyson nije bio 100 posto usredotočen u teretani", kazao je Bakole, a i sam Usyk sugerirao je da Fury nije ozbiljno shvatio borbu:

"Je li se igrao pokušavajući me prevariti?", zapitao se.

Fizička transformacija kroz koju je "Gypsy King" prošao između dvije borbe ostavila je sve u čudu.

"Tyson izgleda gladniji nego ikad za dokazivanjem nakon borbe s Ngannouom. Uskoro ćemo vidjeti još jednu povijesnu izvedbu Furyja", glasi jedan komentar na X-u, nekadašnjem Twitteru.

"To čak i ne izgleda kao ista osoba. Ovdje izgleda kao The Rock", napisao je drugi Furyjev fan.

Linker
22. travanj 2024 18:08