K1 i Boks

‘Treba odgoditi meč Furyja i Usyka. ‘Kralj Cigana‘ ima premalo vremena za pripremu, sj**at će si karijeru!‘

Tyson Fury

 DAILY MAIL/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Daily Mail/dmg Media/profimedia
Meč s Ngannuom pokazao se problematičnijim no što je bilo planirano

John Fury je zabrinut da njegov sin neće biti u potpunosti spreman prihvatiti izazov Oleksandra Usyka 17. veljače.Tyson Fury odmah se vratio na trening za ovu povijesnu neospornu borbu brže nego što bi mnogi u njegovom taboru željeli.

U idealnom slučaju, trebalo bi mu vremena da se oporavi od teške borbe 28. listopada protiv Francisa Ngannoua. Ogromni udarač napravio je dobar posao u svom debiju protiv WBC-ovog prvaka iako je izgubio tijesnom podijeljenom odlukom sudaca, a uspio je i postići nokdaun u trećoj rundi.

Ovo je ostavilo Furyju malo vremena za potpuni oporavak, kao i za treniranje posebno za Usyka, najvećeg izazova u njegovoj karijeri i poznatog tehničkog boksača, borca ​​oštrog uma i sjajnog kontraša.

Furyjev otac, John, već je izrazio zabrinutost zbog njegove tjelesne građe i stila kojim je nedavno nosio pojas, a sada je udvostručio te komentare. Govoreći za Metro, rekao je da mu treba više vremena za pripremu imajući na umu koliko je ovo velik i bitan meč.

"Trebali bi boksati 17. veljače, ali po mom mišljenju, treba mu malo više vremena da dovede svoju kondiciju i težinu na pravu razinu", rekao je i dodao da je zabrinut zbog broja udaraca koje je njegov sin primio u posljednje vrijeme.

"Sada prima više udaraca nego što je primio u cijeloj karijeri i to mu može skratiti karijeru. To je briga koju imamo. Tyson je izvanredan čovjek, ali ponekad mora poslušati malo zdravog razuma, inače će si sj***ti karijeru!"

Fury je već pokazao nevjerojatnu moć oporavka u ringu kada su ga rušili boksači kao što je Deontay Wilder, ali i u trening kampovima u kojima je izgubio ogromne količine težine nakon prekida. Hoće li to moći ponoviti, vrijeme će pokazati, a najprije upravo u meču protiv Usyka.

Linker
01. svibanj 2024 22:35