K1 i Boks

Tyson Fury: Borba s Joshuom je trenutno najveća, ali sad sam koncentriran na najopasnijeg u povijesti!

Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AF
Iako ga je u potpunosti izdominirao u revanšu, Tyson Fury nema namjeru nimalo podcijeniti Deontaya Wildera

'Kralj Cigana' i 'Brončani bombarder' trebali bi se po treći puta obračunati 19. prosinca ove godine. To je, naime, datum na koji se cilja iako sa svih strana stiže jasna poruka da su promjene moguće.

Fury je uvjeren da će njegov idući nastup još jednom potvrditi kako je on trenutno razina iznad svih ostalih elitnih teškaša.

"Ja njih ne trebam, oni su ti koji trebaju mene. Jedini sam neporaženi svjetski teškaški prvak. Svi ostali su gubili. Ja sam vladar kategorije", u svom je stilu ispalio Tyson u razgovoru s BT Sportom.

"Meni ne treba njihov novac, niti ono što mogu donijeti na stol. Ali zbog fanova želite tu najveću moguću borbu, a trenutno najveća borba je ona mene i Joshue. Oni nemaju ništa za izgubiti, već su bili nokautirani i poraženi. Ja sam taj koji nosi tu veliku 'nulu' (nema poraza, op.a.). A svi ti boksači, Joshue, Chisore, Whyteovi, Povetkini... Svi su oni na otprilike istoj razini. Oni su za mene brojke. Vidim ih kao četvorke, petice i šestice", dodao je Fury.

Aktualni WBC-ov prvak s velikom je pozornošću pratio i meč koji se prošlog vikenda održao u Brentwoodu. Na toj je lokaciji, podsjetimo, Alexander Povetkin teško nokautirao donedavnog Furyjevog obveznog izazivača Dilliana Whytea.

"Kao što ste mogli vidjeti, ako nekoga podcijenite onda i primite udarac u bradu. No, ja sam koncentriran na Deontaya Wildera, najopasnijeg borca na svijetu i u povijesti", zaključio je 'Kralj Cigana'.

LOS ANGELES, USA - DECEMBER 01: Tyson Fury (L) in action against Deontay Wilder (R) during the Showtime WBC Heavyweight Championship at the Staples Center in Los Angeles, California on December 01, 2018.


 Philip Pacheco / Anadolu Agency
Philip Pacheco / Anadolu Agency/ AFP

Linker
15. travanj 2024 21:03