K1 i Boks

Tyson Fury dogovorio meč protiv neporaženog Šveđanina

Tyson Fury i Otto Wallin
Linealni prvak teške kategorije Tyson Fury (30) dogovorio je svoj sljedeći meč. "Gipsy King" se u akciju vraća 14. rujna, a protivnik će mu biti neporaženi Šveđanin Otto Wallin.

Borbu je za ESPN službeno potvrdio Carl Moretti, potpredsjednik Top Rank Boxinga koji organizira priredbu. Meč će se održati u Las Vegasu u jednoj od dvorana u vlasništvu MGM-a, poput T- Mobile Arene, Grand Garden Arene i Mandalay Bay Centera.

"Sređujemo papirologiju, ali dogovor je postignut. Mislim da je sjajno što se Fury odmah želi vratiti u ring i ostati aktivan", rekao je Moretti

Osim Wallina, Top Rank je kao potencijalne protivnike za Furyja razmatrao bivšeg izazivača, Francuza Johanna Duhaupasa kao i neporaženog Novozelanđanina Juniora Faa.

Ipak, čelnik Top Ranka, Bob Arum, se nakon tjedan dana pregovora s Wallinovim promotorom Dmitrijem Salitom odlučio za neporaženog Šveđanina.

28- godišnjak iz Sundsvalla u karijeri koju je započeo 2013. upisao je 20 pobjeda od čega je 13 ostvario nokautom. Bori se iz kontragarda i visok je 197 centimetara. Wallin je posljednji meč odradio u travnju u Atlantic Cityju gdje je slavio protiv Nicka Kisnera nakon što je ovaj u sudaru glavama zaradio posjekotinu zbog koje nije mogao nastaviti meč. Borba protiv Furyja će mu biti daleko najteži ispit u dosadašnjoj karijeri.

Furyju (28-0-1, 20 KO) će ovo biti drugi nastup pod okriljem Top Ranka nakon što su u veljači potpisali ugovor o zajedničkoj promociji. U svom Top Rank debiju Fury je u lipnju nokautom u drugoj rundi zaustavio prije neporaženog Nijemca Toma Schwarza na priredbi u Las Vegasu.

Furyja početkom 2020. očekuje revanš s Deontayjem Wilderom na koji su oba boksača već pristala. Njihov meč održan 1. prosinca u Los Angelesu kontroverznom je odlukom završio bez pobjednika. Wildera prije uzvrata također očekuje još jedan meč, revanš protiv Luisa Ortiza u studenom.

Linker
20. travanj 2024 05:12