K1 i Boks

Tyson Fury i Deontay Wilder dobili novi datum, ‘Gypsy King‘ izjavio: ‘Prebijanje će morati pričekati‘

Tyson Fury i Deontay Wilder
 FREDERIC J. BROWN Afp
Treći meč dvojice teškaša odgođen je zbog koronavirusa u kampu Tysona Furyja

Idući vikend trebali smo gledati treći meč Tysona Furyja i Deontayja Wildera, no engleski borac morao je otkazati borbu jer je u njegovom kampu došlo do masovne zaraze koronavirusom. Sam ''Gypsy King'' također se zarazio i jednostavno nije bilo moguće da se borba održi 24. srpnja kao što je bilo predviđeno.

Novi datum održavanja borbe biti će 9. listopad, a lokacija borbe ostaje ista, odnosno borba će se i dalje održati u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Tyson Fury oglasio se po pitanju otkazivanja borbe, a izjavu je dao u svome karakterističnom stilu punom samopouzdanja.

''Htio sam razbiti 'Big Dossera' više nego išta, no čini se kako će prebijanje morati pričekati. Da ne bude zabune, vratit ću se jači nego ikada. Borit ćemo se devetog listopada i nokautirat ću ga.'', rekao je Fury za ESPN.

Inače, ''Dosser'' je nadimak koji je Fury priskrbio Wilderu, a čak je platio poznatoj web-stranici Urban Dictionary da povežu taj pojam s Wilderom. Pojam je nastao nakon prve borbe kada je Fury smatrao da je Wilderu poklonjen neriješen ishod i ''Gypsy King'' nerijetko Deontaya Wildera oslovljava tim pojmom. Riječ ''dosser'' službeno znači beskućnik.

Nadamo se kako borba devetog listopada neće ponovno upasti u nekakve probleme te da ćemo napokon vidjeti kulminaciju ove trilogije nakon koje bi oba borca trebali nastaviti karijere svojim smjerom. Pobjednik će se gotovo sigurno boriti protiv Anthonyja Joshue. Teška kategorija donekle je zakočena ovom trilogijom i svi jedva čekaju završetak.

Linker
24. travanj 2024 04:47