K1 i Boks

Tyson Fury ispričao zašto ne može ostati umirovljen: ‘Trebam ovo fizički, mentalno i emocionalno‘

Tyson Fury

 Screenshot (youtube, High Performance)
U četvrtom mjesecu se umirovio, ali svima je bilo jasno da se to neće ostati tako

U subotu navečer se WBC prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury po treći puta u svojoj karijeri bori protiv Dereka Chisore, a u oba navrata do sada ga je pobijedio. Mnogi su ga kritizirali zbog takvog poteza, no menadžeri su to opravdali činjenicom da samo želi ostati aktivan do eventualne borbe protiv Oleksandra Usyka u prvom kvartalu iduće godine.

Veliku zbrku je u proteklih nekoliko mjeseci stvorio ‘‘Gypsy King‘‘ u teškoj kategoriji. Nekoliko puta se umirovio i vraćao, prozivao Joshuu, prozivao druge teškaše i Usyka da bi se na kraju ipak zaustavio na Chisori. U subotu navečer ga čeka taj meč, a sinoć je gostovao u ‘‘The MMA Houru‘‘ gdje je pričao zašto ne može ostati umirovljen.

‘‘Ja ovo trebam. Ovo trebam više nego što sam ikad mislio da ću nešto trebati i još uvijek imam puno za dati. Sada ponovno dajem još krvi. Trebam ovo mentalno, fizički, emocionalno i nisam spreman ovo sve pustiti još. Nadam se da ću u budućnosti biti spreman na to‘‘, rekao je Fury.

‘‘Gledao sam Larryja Holmesa sinoć koji je sa 43 godine i dalje prebijao likove. Ja imam tek 34, još uvijek ima puno toga u meni. Za sada nisam spreman pustiti ovo sve, a vidjet ćemo što budućnost donosi‘‘, zaključio je.

Nakon pobjede nad Whyteom u četvrtom mjesecu Fury se umirovio, ali gotovo mu nitko nije povjerovao. Bila bi šteta da ode sada kad mu najbolje ide, a najveća šteta bi bila da nikad ne vidimo meč između njega i Usyka.

Linker
20. travanj 2024 00:47