K1 i Boks

Tyson Fury najavio skori kraj karijere: ‘Svaki borac zna kada mu je vrijeme da ode, donijet ću pravu odluku‘

Tyson Fury 

 Dominic Lipinski/PA Images/Profimedia
Iako je istina sve što je rekao, to svejedno nije opravdanje za izbor Francisa Ngannoua pored Usyka i meča za ujedinjenje pojaseva

Jako je puno kritika na svoj račun u posljednje vrijeme doživio WBC-ov prvak u teškoj kategoriji. Tyson Fury se pored Usyka i meča za apsolutnog prvaka odlučio za borbu protiv Francisa Ngannoua, čovjeka bez boksačkog iskustva i bez bilo kakvog sportskog uloga kojeg može donijeti.

Nitko ne zna hoće li se Fury uistinu boriti protiv Usyka u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti, a jučer je Fury rekao da nije ni siguran hoće li dalje budućnosti uopće i biti. Izjavio je kako nije siguran koliko toga još ima u sebi:

‘‘Tko zna koliko toga još imam u sebi. Možda ne tako dugo. Možda godinu, možda dvije godine, možda samo još jednu borbu, tko zna. Jedina stvar koju znam jest da ću uživati u svakoj minuti koja mi je ostala. U svakoj borbi koja mi je ostala ću uživati. Želim tamo svoju djecu, moje dečke. Sretan sam zbog toga gdje sam sad u životu i što sam u poziciji da im mogu pružiti uzbuđenje‘‘, rekao je Fury za Heart Breakfast.

‘‘Mislim da svaki borac zna kada mu je vrijeme da ode. Ionako ostaju predugo, ali ja sam siguran da ću ja donijeti pravu odluku. Kao što ste rekli, imam puno toga za raditi u životu. Imam puno djece i moram biti pri pameti. Ne mogu biti ozlijeđen i slab‘‘, dodao je.

Iako je istina sve što je rekao, to svejedno nije opravdanje za izbor Francisa Ngannoua pored Usyka i meča za ujedinjenje pojaseva. Tko zna, možda se jednog dana probudi i prihvati taj meč.

Linker
03. svibanj 2024 20:46