K1 i Boks

Tyson Fury naveo zanimljive prijedloge za ekshibiciju: ‘To će biti Mike Tyson ili jedan od braće Kličko‘

Mike Tyson, Tyson Fury

 Screenshot(Youtube, Fighthype.com)
Furyju su tek 33 godine, smatra da se može iz mirovine vratiti kad god to poželi

WBC prvak teške kategorije, Tyson Fury, najavio je umirovljenje nakon velike pobjede protiv Dilliana Whytea, no ostavio je mogućnost ekshibicijskim borbama. Iako je u posljednje vrijeme viđen kako trenira i do dva puta dnevno, te svako malo kruži nekakva informacija o povratku u profesionalni boks, Tyson Fury je ponovno počeo pričati o ekshibicijskim borbama. No ovaj put se nije osvrtao na UFC prvaka Francisa Ngannoua, već na bivšeg svjetskog prvaka Mike Tysona, te na ukrajinske velikane; braću Kličko.

Dao je vrlo zanimljiv intervju za Mirror Sport u kojem boksačkoj publici diljem svijeta daje do znanja da je još dovoljno mlad da se bez problema može umiroviti i vratiti u bilo kojem trenutku.

"Nikada ne reci nikada povratku u ring. Nije da imam 52 godine, meni su tek 33, ja se mogu vratiti kad god to poželim. Za sada mi je dobro ovako kako je i spreman sam odraditi nekoliko ekshibicija. To bi moglo biti protiv Mike Tysona ili jednog od braće Kličko, mora biti netko tko je poznat medijima. To je nešto što većinu ljudi privlači u posljednje vrijeme."

Također se osvrnuo na spektakl povodom borbe protiv Dilliana Whytea.

"To je bila najposjećenija sportska priredba u povijesti Wembleya, bilo je 94 tisuće ljudi. Jedina osoba koja je došla blizu te brojke bila je Adele koju je došlo gledati 92 tisuće ljudi. Epski sam nokautirao čovjeka protiv kojega se nitko nije htio boriti. TO je bilo jednostrano prebijanje, bilo je fantastično."

Već duže vrijeme se nagađa da će se Tyson Fury predomisliti oko odlaska u boksačku mirovinu, a postoji nekoliko razloga za to. Krenimo s time da Fury i dalje svakodnevno trenira, a nedavno je imao i verbalno prepucavanje s Joe Joyceom. Također se pričalo o tome da Fury čeka ishod meča između Joshue i Usyka kako bi konačno odlučio hoće li se umiroviti ili ne.

Sada kruži informacija koju prenosi Daily Mail, a to je da bi se Fury trebao boriti s pobjednikom za ujedinjenje svih titula u Saudijskoj Arabiji 17. prosinca u Saudijskoj Arabiji, te da će ta vijest službeno biti objavljena idući tjedan.

Linker
03. svibanj 2024 01:17