K1 i Boks

Tyson Fury: 'Ostala su mi još dva meča u karijeri'

Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
Tyson Fury sve je bliže umirovljenju na koje ga nagovara i njegova supruga Paris. Tako je izjavio da su mu u karijeri ostala još tek dva meča. Treći meč protiv Deontaya Wildera i vjerojatno ono čemu se nadaju svi boksački fanovi, meč protiv Anthonyja Joshue.

Supruga Tysona Furyja, Paris, ne želi još dugo svog dragog gledati u ringu. Već je o tome pričala i ranije, no sad je došlo do toga da ga je to zamolila tijekom televizijskog prijenosa. Svjetski prvak teške kategorije po WBC-u imao je spreman odgovor.

"Imam još dva meča i nakon toga ću početi razmišljati što raditi iduće. Neporažen sam u 31 meču i već 12 godina sam profesionalac", rekao je Fury tijekom gostovanja u This Morning showu na britanskom ITV-u, gdje je gostovao zajedno s Paris.

Savršen scenarij bio bi mu pobjeda u trećem meču protiv Wildera, a onda meč za ujedinjenje titula protiv Anthonyja Joshue. Tako nešto planiraju sve zainteresirane strane i to bi se moglo dogoditi krajem godine. Prije toga Joshua mora savladati Kubrata Puleva, 20. lipnja u Londonu, a Fury još jednom Wildera, mjesec dana kasnije u Las Vegasu.

"Pobijedio sam ga prvi put, pobijedio sam ga drugi put i siguran sam da ću ga pobijediti i treći put. On zaslužuje svoju priliku i vrijedan je protivnik. Osim toga je jako opasan jer ima moć izbrisati te jednim udarcem. Protiv njega si uvijek jednu pogrešku udaljen od katastrofe tako da moraš 12 rundi biti potpuno koncentriran", najavio je ono što ga očekuje protiv Wildera.

Umirovljenje nakon meča protiv Joshue, posebno ako u njemu ostvari pobjedu, bilo bi poput nekog sna i priča vrijedna snimanja "blockbuster" filma. Takva je možda već i sad, no Fury sigurno želi svemu dodati još malo začina prije nego posluša svoju suprugu te se posveti njoj i njihovo petero djece.

Linker
16. travanj 2024 14:15