K1 i Boks

Tyson Fury otkrio tko je po njemu budućnost teške kategorije, mogli biste se iznenaditi

Tyson Fury

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
On je vrlo cijenjeni mladi talent koji cilja postati najmlađi svjetski prvak

Tyson Fury u kampu je pred najvažniju borbu svoje karijere, ali je ipak izdvojio trenutak da imenuje tko, po njegovom mišljenju, predstavlja budućnost teške kategorije. Furyjev sljedeći nastup bit će protiv Oleksandra Usyka 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji.

To je povijesna borba i prva borba u posljednjih 25 godina u kojoj su na kocki sva četiri glavna svjetska naslova od četiri najvažnije boksačke organizacije. Nakon ozljede, točnije posjekotine koju je Fury zadobio na treningu, "Kralj Cigana" odgodio je originalni datum borbe u veljači. Po mnogima, pobjednik ove borbe će s pravom moći tvrditi da je najbolji borac svoje ere.

Ipak, Fury je sada putem društvenih mreža promovirao mladog borca za kojeg vjeruje da može doseći vrhunac. Njegov komentar na Instagramu je glasio:

"Moses Itauma je budućnost teške kategorije".

Itauma je vrlo cijenjeni mladi talent koji cilja postati najmlađi svjetski prvak, što bi značilo da mora nadmašiti rekord kojeg drži Mike Tyson. On je kontraš koji dolazi iz Engleske, iz Kenta i trostruki je europski amaterski prvak. Borio se s borcima vrhunske razine još od svoje 15. godine i nedavno je impresionirao Furyja tijekom priprema.

Potpisao je za Queensberry, koji su odlučni pomoći mu na putu prema rušenju Tysonovog rekorda. "Iron Mike" postao je najmlađi osvajač titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u dobi od samo 20 godina, četiri mjeseca i 22 dana.

Itauma trenutno ima omjer od sedam pobjeda bez poraza te će sljedeću borbu imati na priredbi neospornog dvoboja između Furyja i Usyka protiv još nepoznatog protivnika.

Linker
23. ožujak 2024 16:09