K1 i Boks

Tyson Fury raskinuo suradnju s trenerom

Ben Davison i Tyson Fury
 screnshot/Youtube
Tyson Fury pripremat će se za meč protiv Deontaya Wildera uz novi tim. Naime, odlučio je prekinuti suradnju s Benom Davisonom, trenerom s kojim se vratio u svjetski vrh i otići u dvoranu gdje je prije deset godina već odradio jedne pripreme.

Ben Davison bio je trener koji je pomogao Furyju u njegovom velikom povratku. Sjećamo se kako je "Gipsy King" izgledao prije nešto više od dvije godine, kad je napokon donio odluku o povratku u ring. Davison je bio u njegovom kutu od meča protiv Sefera Seferija pa sve do posljednjeg, koji je u rujnu odradio protiv Otta Walina. No, iz nekog za sada nepoznatog razloga ta je suradnja nakon pet mečeva gotova.

Iako se o tome već nekoliko dana pričalo, potvrda je tek jučer došla i to putem Davisonovog Facebooka.

"Očito je kako pitanja neće prestati dok ne bude odgovora. Tyson i ja smo donijeli odluke bitne za naše karijere i to je rezultiralo prekidom naše suradnje. No, ostajemo prijatelji i on će prebiti Dossera", napisao je Davison, uz posljednji dio vezan za Deontaya Wildera. Naime, to je nadimak koji mu je dao upravo Fury.

Davison je nakon posljednjeg Furyjevog meča bio meta brojnih kritika, a najžešće su došlo od strane Tysonovog oca koji ga je optužio za loš rad uz izjavu kako Fury u cijeloj karijeri nije izgledao tako loše.

Fury je otkrio putem Instagrama kako će se za Wildera pripremati u Detroitu, u glasovitoj Kronk Boxing dvorani. Tamo je već proveo jedan kamp 2009. godine, dok je glavni trener tima bio danas nažalost pokojni Emanuel Steward. Dvorana je 2012. godine zatvorena nakon Stewardove smrti, no 2015. godine ponovno je pokrenuta i trenutno ju vodi Stewardov nećak, Javan 'Sugar' Hill. On je godina bio Stewardov asistent te je na kraju nastavio njegov rad.

Linker
20. svibanj 2024 15:30