K1 i Boks

Tyson Fury se narugao snimci Ngannouovog treninga: ‘Mogu te trenirati i Bruce Lee i Muhammad Ali, bit ćeš nokautiran!‘

Tyson Fury, Mike Tyson i Francis Ngannou

 Philip Sharkey/tgs Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia, Instagram (francis Ngannou)
Dobra stvar je ipak što se neće raditi o egzibiciji kako je prvotno bilo najavljivano, tako da možda vidimo neki dobar nokaut s jedne strane

U desetom nas mjesecu konačno očekuje povratak nekadašnjeg UFC-ovog prvaka, Francisa Ngannoua. Naravno, radi se o njegovom boksačkom debiju protiv Tysona Furyja u Saudijskoj Arabiji, a bit će mu to velik zalogaj s obzirom da se do sada još nikada nije natjecao u profesionalnom boksu.

Angažirao je Ngannou i legendarnog Mikea Tysona kao trenera, ali pitanje je koliko će mu to pomoći. Ngannou je objavio video na Twitteru na kojem se vidi kako trenira s legendarnim Tysonom, no izgleda da to Furyja niti najmanje ne impresionira. Sinoć se ‘‘Kralj cigana‘‘ na svom Twitter profilu narugao Ngannouu:

‘‘Dobro je vidjeti da naporno treniraš Francise, ali to i trebaš! Nije važno trenira li te Mike Tyson, Muhammad Ali ili Bruce Lee, bit ćeš nokautiran u Velikoj Britaniji!‘‘, napisao je Fury i reagirao na snimku.

Mike Tyson je također napisao kako Ngannoua trenira da šokira svijet, iako se po reakcijama čini da je malo onih koji to uzimaju za ozbiljno. Ngannou je bez boksačkog iskustva i odmah u prvom meču ide na WBC-ovog prvaka u teškoj kategoriji, a najveće je pitanje koliko će zapravo ovaj meč biti kompetitivan.

Možemo se samo nadati da će biti kompetitivan jer Fury svoje najbolje borilačke godine troši na ovakav meč. S druge strane, ove smo godine trebali gledati meč za apsolutnog prvaka između njega i Usyka, no izgleda da Fury nije želio taj meč. Dobra stvar je ipak što se neće raditi o egzibiciji kako je prvotno bilo najavljivano, tako da možda vidimo neki dobar nokaut s jedne strane.

Linker
10. svibanj 2024 04:38