K1 i Boks

Tyson Fury također želi odraditi revanš: ‘Rado bih odradio revanš, a siguran sam da to želi i Ngannou‘

Tyson Fury (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Dean Fardell/Avalon/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ kao da želi potvrditi da je bolji boksač od Ngannoua, jer u prvom meču nije bio naročito uvjerljiv

Tyson Fury našao se na velikom udaru kritičara nakon što je ranije ove godine ugovorio meč protiv Francisa Ngannoua. Dok je boksačka javnost iščekivala okršaj Furyja i Oleksandra Usyka za ujedinjenje svjetskih titula u teškoj kategoriji, ‘‘Gypsy King‘‘ je otišao u posve drugom smjeru i ugovorio je meč protiv MMA borca.

Mnogi su tvrdili kako će to biti lakša egzibicija za Furyja i svojevrsni cirkus, ali na kraju smo dobili jedan jako zanimljiv meč. Ngannou je pružio odličan otpor, uspio je Furyja čak i baciti u nokdaun, a Fury je do pobjede došao tijesnom sudačkom odlukom.

Furyju javnost više ne zamjera toliko jer je pristao na meč protiv Ngannoua, posebno nakon što je najavljeno da će Fury svoj sljedeći nastup odraditi protiv Oleksandra Usyka. Time će ‘‘Gypsy King‘‘ zadovoljiti potrebe boksačke javnosti, ali nakon što odradi posao sa Usykom, Fury bi ponovo mogao ukrstiti rukavice s Ngannouom.

‘‘Slušajte, volio bih da dođe do revanša, a siguran sam da bi i Francis to htio. Ali sada imam ovog tipa (Oleksandra Usyka) s kojim se moram obračunati i to će biti moj sljedeći meč.‘‘, rekao je Fury za ESPN.

Prema zasad poznatim informacijama, Fury i Usyk trebali bi odraditi dva meča. Naime, kruže informacije kako će revanš biti obvezan dio njihovog dogovora, neovisno o ishodu prve borbe. Fury će vjerojatno provesti kompletnu 2024. godinu pripremajući se i boksajući protiv Usyka, a nakon što dovrši svoj posao s Ukrajincem, upitno je gdje će se nalaziti Francis Ngannou.

‘‘Predator‘‘ će sigurno pokušati doći do još jednog boksačkog međa u međuvremenu, a pred njim je i nastavak MMA karijere. Ngannou je pod ugovorom s PFL-om i tamo ga također čekaju određene obaveze. Ipak, nevjerojatno je da jedan Tyson Fury pokazuje interes za još jednim okršajem s Francisom Ngannouom. Tko je to mogao predvidjeti prije njihovog prvog okršaja? Svi smo očekivali laganu pobjedu Furyja, a sada se ozbiljno razmatra mogućnost revanša.

Linker
02. svibanj 2024 11:37