K1 i Boks

Tyson Fury više nije zainteresiran za meč s Usykom: ‘Prva stanica je Ngannou, druga stanica je banka!‘

Tyson Fury

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
S obzirom koliko je nestabilan, ne bi bilo čudno da opet počne prozivati Usyka i tražiti taj meč, a nepredvidivo ponašanje je uobičajena karakteristika WBC-ovog prvaka Furyja

Izgleda da je Tyson Fury ozbiljno odustao od svih sportskih ambicija koje je do sada imao, te je očito novac i zaradu stavio u prvi plan. Odbio je meč za apsolutnog prvaka teške kategorije protiv Oleksandra Usyka, te je umjesto njega prihvatio onaj s debitantom Francisom Ngannouom.

Vjerojatno ne postoji fan boksa koji više želi gledati Ngannoua i Furyja nego Furyja i Usyka, no ‘‘Kralja Cigana‘‘ to očito ne zanima. Nagađalo se dugo kako Fury više nikada neće pokušavati napraviti nešto veliko u sportskom smislu nego će samo pokušavati zaraditi što veći novac, a jučer je i priznao da ga meč protiv Usyka više ne zanima.

‘‘Ne zanima me više zato što je veliki seronja. Ionako ga je pobijedio Daniel Dubois. Sada je postao irelevantan. Sto posto sam siguran da ga je nokautirao s tim udarcem u tijelo. Odustao je u tom trenutku. On je velteraš, Shawn Porter, ali pobijedio ga je u velteru, do 75 kilograma. Više me ne zanima. Prva postaja je Francis Ngannou, druga postaja je banka‘‘, rekao je Fury za iFL TV.

Ukoliko je Usyk toliko lagan protivnik, nije jasno zašto se onda Fury ne prošeta i ne uzme status apsolutnog prvaka. Da, Usyk je sve samo ne to što Fury priča, čega je i sam svjestan.

Bit će zanimljivo vidjeti što je za Furyja sljedeće nakon Ngannoua. S obzirom koliko je nestabilan, ne bi bilo čudno da opet počne prozivati Usyka i tražiti taj meč, a nepredvidivo ponašanje je uobičajena karakteristika WBC-ovog prvaka Furyja.

Linker
17. svibanj 2024 09:48