K1 i Boks

Tyson otkrio u kojem je segmentu najviše pomogao Ngannouu pa istaknuo: ‘Ako Francis pobijedi Furyja...‘

Mike Tyson

 IAN MAULE Afp
‘Uzbuđen sam i jako se veselim zvuku početnog gonga‘, rekao je ‘Iron Mike‘

Točno mjesec dana dijeli nas od jednog od najiščekivanijih borilačkih okršaja u 2023. godini; onog boksačkog između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua. Kako se bliži taj 28. listopada i spektakularni obračun u saudijskom Rijadu, tako su i glavni akteri nadolazećeg događaja sve prisutniji u medijima s ciljem promocije nadolazećeg meča. Medijski je aktivan i Mike Tyson koji, kao što je poznato, pomaže "Predatoru" u pripremama za boksački debi.

"Ovo je trenutno najveća boksačka borba. Ovo je trenutno najveća borba u svim borilačkim sportovima. Ako Francis pobijedi Furyja bit će to najveće iznenađenje u povijesti sporta", rekao je legendarni boksač u razgovoru za MMA Weekly, pa istaknuo u kojem je segmentu najviše pomogao kamerunskom nokauteru: "Donio sam mu samopouzdanje da može pobijediti Furyja. Različiti smo ljudi, imamo različite stilove, ali on će boksati kao Francis i bit će dobar. On je borac, bio je prvak, borio se i prije, ima iskustvo pritiska ulaska u borbu".

Govoreći o Furyjevom boksačkom stilu i njegovim uobičajenim navikama u ringu, Tyson je ustvrdio kako Britančeva standardna taktika neće funkcionirati protiv borca Ngannouovih tjelesnih predispozicija.

"Fury se neće moći odmarati s njim. Francis je puno snažniji od njega, mislim da će ga gurati po ringu. Uzbuđen sam i jako se veselim zvuku početnog gonga", zaključio je "Iron Mike".

Linker
23. travanj 2024 04:39