K1 i Boks

Tyson tvrdi da je ostala samo jedna prepreka: Holyfield i ja ne trebamo ‘precijenjene cheerleadersice‘

Evander Holyfield i Mike Tyson
 SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA
‘Što će nam oni? Osobno mi se sviđaju, ali što će vam netko tko će diktirati vaš posao?‘

Borba legendarnih svjetskih prvaka Evandera Holyfielda i Mikea Tysona ipak bi se mogla dogoditi i to 29. svibnja, najvjerojatnije na Hard Rock stadionu u Miamiju.

Nedugo nakon što su Holyfieldovi predstavnici u javnost pustili informaciju da je Tysonov tim nakon "intenzivnih pregovora odbio čak 25 milijuna dolara", o sudaru boksačkih ikona se s puno optimističnijim vijestima javio i sam Iron Mike.

"Vjerujem da je to ostvarivo, Holyfield i ja... Da. Samo još moramo riješiti jednu malu, osnovnu razliku u papirologiji", izjavio je Tyson u razgovoru za Haute Living.

Prepreka o kojoj Mike priča je uloga promotora u eventu na kojem bi se borili. Naime, Tyson ne vidi promotore kao neizostavan dio ove priče.

"Ne trebaju nam promotori. Promotori - što je promotor? Precijenjena 'cheerleadersica'? Borcima govore kako je sjajan: 'Da, najbolji si, sve ćeš ih pobijedit.' Što će nam oni? Osobno mi se sviđaju, ali što će vam netko u toj poslovnoj poziciji, netko tko će diktirati vaš posao? Onda moraš biti dobar prema njemu i ulizivati mu se jer je on šef? Ne. To ne bi trebalo raditi. Trebao bi pokupiti lovu i činiti što god želiš i ni s kim ne razgovarati, zar ne?" - smatra Tyson koji je nešto kasnije dodao:

"Želim da svi znaju da je borba Holyfielda i mene u igri, bit ću uspješan 29. svibnja."

Padne li zaista dogovor između bivših svjetskih prvaka, Mike i Evander odradit će ekshibicijski meč. Bit će to njihov prvi susret nakon dva nezaboravna okršaja. U oba je, podsjetimo, pobjeda pripala 'The Real Dealu' koji je prvi put slavio 1996. tehničkim nokautom, a zatim je i godinu dana kasnije Tyson diskvalificiran zbog proslavljenog ugriza za uho.

Linker
22. ožujak 2023 10:16